Rus basını, 139. gününde Gazze savaşını nasıl gördü?

Independent Türkçe için 21 Şubat Çarşamba günü Rus basınında yer alan haber ve analizleri derledik

Fotoğraf: AP

Independent Türkçe için 21 Şubat Çarşamba günü Rus basınında yer alan haber ve analizleri derledik:

Gazze savaşının 139. gününde Rus basını gelişmeleri nasıl görüyor? 
 

 

İzvestiya:

Zaharova, ABD'nin BM'de Gazze kararına ilişkin vetosunu halka karşı tutumunun bir göstergesi olarak nitelendirdi

Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, "Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi'ndeki yasa tasarısının ABD tarafından veto edilmesi onların insanlara yaklaşımını gösteriyor, sadece durumu kötüleştiriyor" açıklamasında bulundu.

Sputnik radyosunda görüşünü açıklayan Zaharova, "ABD, ateşkes sağlanmasına ilişkin çağrıların önünü tıkıyor. İşte bu kadar. İşte onların insanlara yaklaşımı, sadece bir ulusun insanlarına değil, tüm insanlara. Çünkü sadece kötüleşiyor, ABD'nin ülkeleri, halkları, bölgeleri ittiği yolda bunun çözümü bulunmuyor" dedi.

Ayrıca Zaharova, Washington'un, İsrailli Filistinlilere karşı yaptırım uyguladığını ifade etti.

Zaharova, "Düşünün sadece. Bu yerleşimciler oraya bir yerlerden gelmedi mi? Ama bu, öncelikli olarak ABD'nin desteklediği devlet yapısının bir parçasıydı. ABD bu topraklara yerleşmiş insanların refahının garantörüydü" diye belirtti.
 

 

Lenta.ru:

İranlı bakan İsrail'i doğalgaz boru hattını sabote etmekle suçladı

İran Petrol Bakanı Oji, İsrail'i gaz boru hattını sabote etmekle suçladı

İran Petrol Bakanı Javad Oji bu açıklamasını hükümet konseyinin toplantısında yaptı. Onun sözlerine göre uzmanlar sabotaja maruz kalmış bölümde hemen çalışmalara başlamıştır ve gaz boru hattı halihazırda tam kapasiteyle kullanılıyor.

Oji, "Başarıya ulaşmayan ve sadece boru hattının birkaç dalına zarar veren bu gizli emel İsrail'in iktidarı gasp etmiş şahsının işiydi, şimdi bu gizli işin üstü açılmıştır" dedi. 

Oji, olay sonucunda ülkenin yaşam birimlerinin zarar görmemesini durumların olumlu akışından kaynaklandığını ifade etti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU