Epstein'in kardeşi, yeni bir otopsi fotoğrafı yayımladı: "Böyle intihar olmaz"

Boynundaki ip izine dikkat çekti

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla tutuklanan Epstein'in 45 yıl hapsi isteniyordu (Reuters)

ABD'li pedofili milyarder Jeffrey Epstein'in kardeşi Mark Epstein, abisinin cezaevinde öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

Cuma günü ABD'li gazeteci Meghan Kelly'e bir röportaj veren Mark Epstein, abisinin otopsi sırasında çekilmiş ve daha önce yayımlanmayan bir fotoğrafını iddiasına dayanak olarak sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fotoğrafta Jeffrey Epstein'in boynunun ortasında bir yara olduğu gözüküyor. Ancak kardeş Epstein'e göre bu yara, pedofili milyarderin intihar ettiği iddiasıyla uyumlu değil.

Resmi raporlarda abisinin kendisini asarak intihar ettiğinin belirtildiğini hatırlatan Mark Epstein, "Fotoğrafta ip izinin boynunun ortasında ve düz bir çizgi şeklinde olduğu görülüyor. Ancak asılma durumunda aşağıya doğru sarkacağınız için bu izlerin düz çizgi şeklinde değil, yukarı doğru olması gerekirdi" diye konuştu.

Kardeş Epstein, abisinin intihar etmesi durumunda bu izlerin çenenin ve kulakların altında olacağını öne sürdü.

Jeffrey Epstein hakkındaki iddialarla ilgili mahkemeye çıkmayı beklerken, 2019'da New York'ta tutulduğu hapishane hücresinde ölü bulunmuştu. 

Resmi soruşturma Epstein'in hücresinde intihar ettiği sonucuna varırken, aile tarafından tutulan ve otopsiye katılan bir doktor bazı kanıtların ABD'li milyarderin öldürüldüğüne işaret ettiğini öne sürmüştü.

Abisinin ölümüyle ilgili normal prosedürlerin işletilmediğini ve bir adli tıp uzmanı olay yerine gelmeden cesedin yerinin değiştirildiğini belirten Mark Epstein, "Sorduğum tüm sorulara tek bir cevap alabiliyorum: Soruşturma sonucunda bunun bir intihar olduğuna karar verdik" diye konuştu.

Mark Epstein ayrıca abisinin aynı bölümde tutulduğu bir başka mahkum tarafından öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

ABD yönetimi daha önce Epstein'in öldüğü gece, cezaevinin ilgili bölümündeki kameraların çalışmadığını açıklamış, cezaevinin farklı bölümlerindeki kamera kayıtlarının yayımlanması talebi de reddedilmişti.

Yatırım fonu yöneticisi Epstein, en küçüğü 14 yaşında olmak üzere rüştüne ermemiş onlarca kız çocuğuna yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmaktan tutuklanmıştı. 

Epstein'in dönemin ABD Başkanı Donald Trump, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Birleşik Krallık York Dükü Prens Andrew gibi güçlü isimlerin yer aldığı çevrelerle yakın arkadaşlığı kamuoyunda tartışma konusu olmuştu.

 

Independent Türkçe, RT, Megynkelly

DAHA FAZLA HABER OKU