Bağdat’ta ani hava saldırısı silahlı bir grubu gafil avladı

Hizbullah Tugayları’nın füze birimi komutanının öldürüldüğü yönünde haberler medyada yer aldı

Bağdat’ta İHA ile hedef alındıktan sonra hurdaya dönen bir araç kamyona yüklenirken / Fotoğraf: AFP

Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün akşam insansız hava araçlarının (İHA) silahlı bir gruba ait kişilere ve tesislere ansızın bir saldırı düzenlemesiyle art arda patlamalar yaşandı. Ölenlerin kimlikleri hakkında bir karmaşa var ancak kaynaklar, ölenlerden birinin Irak Hizbullah Tugayları’nın füze ​​biriminin komutanı olduğunu söyledi.

Görgü tanıkları Şarku’l Avsat’a, dün saat 21:20’de Bağdat’ın doğusunda patlamaların duyulduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polis ve güvenlik kaynaklarına göre saldırılar, İHA’larla gerçekleştirildi. Bağdat’ın doğusundaki El-Baladiyat semtindeki bir grubun karargâhına, yakınlardaki El-Meştal mahallesinde silahlı kişileri taşıyan bir araca ve Sadr şehri yakınlarında Cemile mahallesindeki bir silah deposuna roketler atıldı. Ancak iki yerel polis kaynağı Şarku’l Avsat’a, Cemile mahallesindeki patlamanın bir silah deposunda değil, bir elektrik santralinde meydana geldiğini söyledi.

Bir kaynak Şarku’l Avsat’a, ilk saldırının grubun El-Baladiyat mahallesindeki karargâhını hedef aldığını, bunun sonucunda hedeflenen binada bulunan üç kişiyi taşıyan bir aracın dışarı çıktığını, İHA’nın onları El-Meştal’e kadar takip ettiğini ve üç füzeyle vurduğunu söyledi.

Yerel basında araçtan alevlerin yükseldiği görüntüler yer alırken, güvenlik personeli olay yerine intikal ederek patlama alanına giden yolları kapattı.

Öte yandan ölenlerin kimliğine ilişkin çelişkili bilgiler geldi. Yerel basında saldırıda Hizbullah Tugayları’ndan iki komutanın öldürüldüğü belirtilirken, Telegram platformu bu grubun üyeleri olan ancak bilinmeyen iki isim yayınladı.

Bu bilgiyi doğrulamak mümkün olmasa da kaynaklar, ‘ölenlerin bir gruba mensup olduğunu, El-Baladiyat bölgesinde bir toplantıya katıldıklarını ve içlerinden birinin büyük bir nüfuzu olduğunu’ söyledi. Bir kaynak, ölenlerden birinin Hizbullah Tugayları’ndaki füze ​​biriminden sorumlu olduğunu aktardı. Arap Dünyası Haber Ajansı (AWP), kimliğini açıklamadan ‘üst düzey bir komutanın suikaste uğradığını’ öne sürerken, Reuters Haber Ajansı’na konuşan iki kaynak, Hizbullah Tugayları’nın komutanlarından Ahmed Muhsin Ferec el-Mahmidavi’nin öldürüldüğünü söyledi.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU