Mojave Çölü'nde 6 ceset: Şüpheliler yakalandı

Polis teşkilatı, olayının marihuana yüzünden yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığından emin olduklarını söyledi

San Bernardino County Şerif Bürosu'nun sözcüsü Mara Rodriguez, geçen hafta Mojave Çölü'nün ücra bir bölgesinde 6 kişinin ölü bulunmasının ardından son gelişmeleri aktarmıştı (AP)

Yerel polis teşkilatı, Kaliforniya'nın güneyindeki Mojave Çölü'nün ücra bir bölgesinde 6 kişinin öldürüldüğü olaya karıştıkları gerekçesiyle 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuş Michael Warrick'in yönettiği San Bernardino County Şerif Bürosu, geçen hafta Los Angeles'ın yaklaşık 96 kilometre kuzeydoğusundaki Adelanto yakınlarında 4'ü yakılmış cesetlerin bulunduğunu bildirmişti.

Yasadışı marihuana faaliyetleriyle bağlantılı olan olay, kurbanlardan birinin İspanyolca bir 911'i araması yaparak vurulduğunu ancak yerini bilmediğini bildirmesinin ardından ortaya çıkarıldı.

Pazartesi günü Warrick'in yaptığı açıklamada, "Olayın nedenine gelince, bunun marihuana yüzünden çıkan bir anlaşmazlık gibi gözüktüğünden eminiz" dedi.

Polis, ihbarın takibiyle olay yerine kadar ulaşıldığını bildirmişti. Burada şerif yardımcılarıyla hava harekat biriminin ateşli silahla vurulmuş birden fazla kurbanla birlikte biri çok sayıda kurşun darbesi almış ve camları kırılmış iki araç bulduğunu söylemişti.

İddiaya göre olay yerindeki manzara o kadar ürkütücüydü ki bazı yerel TV kanalları helikopter kameralarıyla çekilen görüntüleri bulanıklaştırmak zorunda kalmıştı.

Kurbanlardan bazılarının kimlikleri Baldemar Mondragon-Albarran, Franklin Noel Bonilla (911 çağrısını yapan kişi) ve Kevin Dariel Bonilla olarak belirlendi.

Şüpheliler (34 yaşındaki Toniel Baez-Duarte, 24 yaşındaki Mateo Baez-Duarte, 33 yaşındaki Jose Nicolas Hernandez Sarabia, 34 yaşındaki Jose Gregorio Hernandez Sarabia ve 26 yaşındaki Jose Manuel Burgos Parra) pazar günü gözaltına alındı.

Warrick şunları söyledi:

Olay yerinde, bizim için bazı ilginç soruları gündeme getiren bir şiddet seviyesini gösteren bazı şeyler var ancak soruşturmanın bu aşamasında, bunun kartelle bağlantılı olup olmadığıyla ilgili yorum yapamayız.

Yetkililer, kurbanların şüphelilerle olay yerinde marihuana alışverişi için buluştuklarını ve bu durumun şiddete dönüştüğünü düşünüyor.

Görünüşe göre bu cinayetlerin arkasındaki itici güç yasadışı marihuanaydı ve bu aşamada gerçekten bildiğimiz tek şey bu.

Şüpheliler an itibarıyla bölge başsavcısının ofisinin incelemesi beklenirken kefaletsiz olarak tutuklu yargılanıyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU