2023'te sürpriz yapan dizi, The Office'in izlenme rekorunu kırdı

5 yıl önce sona eren dizi 57,7 milyar dakika izlendi

Meghan Markle, Prens Harry'yle tanıştığında dizinin güçlü avukatı Rachel Zane'i canlandırıyordu (Netflix)

2023'te sürpriz bir başarı elde eden hukuk draması, sevilen sitcom The Office'in rekorunu kırmayı başardı.

NBC'nin 2005'te gösterime giren sitcom'u, Pennsylvania eyaletinin Scranton kentindeki bir kağıt şirketinin çalışanlarını takip ediyordu. 

The Office'i tahtından etti

İlk olarak 2001'de komedyen Ricky Gervais ve Stephen Merchant'ın yarattığı The Office, BBC'de ekranlara gelmişti. Sevilen dizi, 2005'te de NBC için ABD'ye uyarlanmış ve 2013'e kadar 9 sezon boyunca devam etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O zamandan bu yana dizi, Netflix ve Amazon Prime Video da dahil olmak üzere yayın platformlarında izleyicisiyle buluşarak popülerliğini korumuştu.

Araştırma şirketi Nielsen'in 2023 verileri, The Office'in yayın rekorunun sürpriz bir hit olan Suits tarafından ele geçirildiğini ve dakika bazında en çok izlenen dizi rekorunu elinde tuttuğunu ortaya koydu.

Suits, 2023'te toplam 57,7 milyar dakika izlenerek The Office'in 57,1 milyar dakikalık önceki rekorunu geride bırakmayı başardı.

Aaron Korsh'un yaratıcısı olduğu Suits, Haziran 2011'de başlamış ve ilk olarak USA Network'te yayımlanmıştı. 

Dizi, hukuk fakültesine gitmemiş, üniversite terk Mike Ross ve Harvey Specter'ın, bir yandan davaları kazanırken bir yandan da Mike'ın sırrını saklamalarına odaklanmıştı.

Netflix'te gösterime girince patlama yaptı

9 sezon ve 134 bölüm boyunca devam eden dizide, Patrick J. Adams ve Gabriel Macht'in yanı sıra Rick Hoffman, Meghan Markle, Sarah Rafferty, Amanda Schull ve Gina Torres de rol alıyordu.

2019'da final yapmasının ardından Suits, ABD merkezli yayın platformu Peacock'a eklenmiş ancak burada büyük bir sıçrama yapmamıştı.

Dizi, Haziran 2023'te Netflix'te gösterime girdiğindeyse her şey değişti. 2019'da sona ermesine rağmen Suits, Netflix'te benzeri görülmemiş bir izlenme oranına ulaştı ve rekor kırarak Nielsen'in En Çok İzlenenler listesinin zirvesinde 12 hafta geçirdi.

Spinoff geliyor

Bu süre içinde Suits, art arda 7 hafta boyunca haftada 3 milyar dakika seyredilerek şoke edici bir izlenme oranına ulaştı.

Dizinin finalinden yıllar sonra yakalanan bu başarının ardından bir spinoff projesinin geliştirilmekte olduğu açıklandı. Ancak Markle'ın yeni projede yer alması beklenmiyor.

Suits, halen Netflix'te izlenebilir.
 

Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU