Save the Children: Gazze’deki okul ve üniversitelerin yüzde 75’i yıkıldı veya hasar gördü

Save the Children Vakfı’nın raporuna göre, Gazze Şeridi’ndeki okul ve üniversitelerin yüzde 75’i yıkıldı

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Birleşik Krallık merkezli Save the Children (Çocukları Kurtarın) Vakfı, İsrail ile Hamas arasında savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana, Gazze Şeridi’ndeki okul ve üniversitelerin yaklaşık yüzde 75’inin yıkıldığı veya hasar gördüğünü bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığı habere göre, Save The Children tarafından bugün yapılan açıklamada, çocukların 100 günden fazla süredir okula gitmediği bilgisi verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu açıklamada, “Çocukların sınıfa dönmeleri uzun zaman alacak. Düzgün işleyen bir eğitim sisteminin yeniden inşa edilebilmesi için çok daha uzun bir süre gerekecek” denildi.

Save the Children, temizlenmesi gereken patlamamış mühimmat miktarı dikkate alındığında, yüzlerce eğitim alanının uzun vadede fiziksel olarak yeniden inşasının zaman alacağına vurgu yaptı.

İsrail’in yürüttüğü savaş, on binlerce yaralının yanı sıra şu ana kadar Gazze Şeridi’nde 25 binden fazla Filistinlinin hayatına mal oldu.

İsrail, Hamas ve diğer Filistinli grupların Gazze Şeridi’ne komşu İsrail kasabalarına düzenlediği, bin 200 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıya yanıt olarak savaş başlattı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU