Savaşın başlamasından bu yana Gazze’deki en büyük asker kaybı İsrail’de şok etkisi yarattı

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog adaletin olmadığı bir savaşta zor ve dayanılmaz bir sabah yaşadıklarını belirtti

İsrail askerleri tanklarda / Fotoğraf: Reuters

İsrail ordusu, Gazze’de dün 21 askerin öldürüldüğünü, bunun 27 Ekim’de kara operasyonunun başlamasından bu yana günlük en büyük kayıp olduğunu bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Ordu Sözcüsü Daniel Hagari bugün televizyonda yayınlanan açıklamasında, operasyon yürüttükleri iki binanın yakınındaki bir tanka roket güdümlü el bombası (RPG) ateşinin isabet etmesi sonucu 21 askerin öldüğünü söyledi.

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları da bugün Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un batısında yer alan Takadum ekseninde, bir İsrail tankının patlayıcıyla infilak ettirildiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hamas hareketinin askeri kolu İzzeddin El Kassam Tugayları ise Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde, Al-Yassin 105 füzesiyle İsrail’e ait bir zırhlı personel taşıyıcının imha edildiğini açıkladı.

İsrailli yetkililer, ordunun dün Gazze Şeridi’nde 21 askerin öldürüldüğünü duyurmasının ardından şok ve üzüntülerini dile getirdi.

Ancak savaşın bedelinin yüksek olduğunu ve Gazze savaşının ‘İsrail’in önümüzdeki on yıllardaki geleceğini belirleyeceğini’ vurguladılar.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog olayın ardından yaptığı açıklamada, adaletin olmadığı bir savaşta zor ve dayanılmaz bir sabah yaşadıklarını belirtti.

Herzog sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Yoğun çatışmalar son derece zorlu bir alanda yaşanıyor ve savaşın hedeflerini gerçekleştirmek için sonsuz bir kararlılıkla çalışan İsrail askerlerini ve güvenlik kuvvetlerini güçlendiriyoruz” yazdı.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ise “Kalbimiz yakınlarını kaybeden siz değerli ailelerin en zor günlerinde yanındadır. Bu, İsrail’in önümüzdeki on yıllar boyunca geleceğini belirleyecek bir savaş. Askerlerin ölümü bizi savaşın hedeflerine ulaşmaya zorluyor” ifadelerini kullandı.

Muhalefet lideri Yair Lapid de dün Gazze’de 21 askerin hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından ‘dayanılmaz derecede zor bir sabah’ yaşadıklarını belirtti.

Lapid X üzerinden yaptığı açıklamada, “Askerlerin ailelerine sarılıyorum. Zor zamanınızda tüm İsrail milleti yanınızdadır” diye yazdı.

Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, 21 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Smotrich açıklamasında, “Boş yere ölmemelerini sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. Bu kahramanlar, kötülüğü yenene, karanlığı ortadan kaldırıncaya kadar bize İsrail ulusunun haklı savaşını sürdürmenin yolunu gösteren ateş sütunuydu” ifadelerine yer verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU