TikTok fenomeninden "dahiyane" çözüm: Buzda nasıl yürünür?

Şoke olmuş bir hayran "TikTok'tan 20 yıllık okul hayatım boyunca öğrendiğimden daha fazlasını öğrendim" diye yazdı

(TikTok/imliterallymexican)

Kışın ortasında sıcaklıklar düşmeye devam ederken bir TikTokçu, buz üzerinde yürümek için eşsiz bir taktik paylaştı.

Yaşam tarzı fenomeni Jojo, arkadaşının dondurucu havalarda dışarı çıkarken kullanılabilecek ipucunu 17 Ocak'ta sosyal medya hesabında paylaştı. Halihazırda 2,8 milyondan fazla izlenen videosunda arkadaşı, dışarı çıkmaya hazır bir halde, sıkı sıkı giyinmiş.

Fenomenin arkadaşı "Söylendiğine göre ayakkabılarınızın dışına çorap giyerseniz buzda daha iyi yürüyebiliyorsunuz" diye sözlerine başlıyor. Teoriyi test etmek için Jojo'nun arkadaşı önce sadece spor ayakkabılarını giyerek kapıdan çıkıyor. Kalın buz tabakasının üzerinde anında tökezleyip kayan kişi, ayaklarını bir kez bile kaldıramadan ön basamaklardan aşağı iniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belli ki spor ayakkabılarının alt kısmındaki kavrama gücü onu aşağı inmekten alıkoymaya yetmiyor. Daha sonra bunun nasıl işe yarayacağını görmek için ayakkabılarının üzerine normal bir çift çorap giymeyi tercih ediyor.

Jojo, arkadaşı tekrar buzun üzerine çıkarken, "Epey ilgi çekici bir kader anı" diyor. Arkadaşı bu sefer dengede ve kontrolü elinde tutuyor.

TikTok fenomeninin "Yok artık" diyen arkadaşı sadece düzenli bir şekilde aşağı inmekle kalmıyor, yukarı da çıkabiliyor.

Jojo "Hayat kurtarır" diye yazdı.

Şoke olan izleyiciler normal bir çift çorabın ne kadar destek sunabileceğine inanamadı. Bir izleyici şöyle dedi:

Dahiyane! Islandıktan/donmaya başladıktan sonra bizi bilgilendirin.

Başka bir TikTok kullanıcısı da "TikTok'tan 20 yıllık okul hayatım boyunca öğrendiğimden daha fazlasını öğrendim" diye belirtti.

Başkası biriyse şöyle ekledi:

Evet çoraplar işe yarıyor! Arabanız buzda dönüyorsa ve sıkıştıysa, lastiğinizin altına bir kot pantolon koyun, çekiş gücü sağlayacaktır.


Çorapların soğuk yüzeyde ne kadar dayanacağına şüpheyle yaklaşan birkaç kişi de malzemenin ıslanma ihtimaline dikkat çekti.

Yöntemi eleştiren bir kişi "Sadece çoraplar donana kadar işe yarar, sonra en başa dönersin" derken, bir başkası da "Çoraplar donacağı için o kadar uzun süre işe yaramayacağını sanıyorum" diye yazdı.

Başkalarıysa buzlu yollarda arabaları için benzer bir çözüm diledi. Meraklı bir internet kullanıcısı "Neden lastik çorabı yapmadık?" diye sordu.

The Independent yorum için Jojo'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU