Netflix'in yeni realite şovu tartışma yarattı

Bazıları The Trust'ın, BBC'nin Claudia Winkleman'ın sunuculuğunu yaptığı beklenmedik şekilde başarıya ulaşan şovdan bile daha iyi olduğunu söylüyor

'The Trust 10 Ocak'ta Netflix'te yayımlandı (Netflix )

Netflix'in son realite TV şovu, ITV'nin Big Brother'ı ve BBC'nin sürpriz bir şekilde hit olan yapımı The Traitors'la karşılaştırılmasının ardından internet ortamını karıştırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Trust: A Game of Greed 10 Ocak Çarşamba günü dijital yayın platformunda yayımlandı ve an itibarıyla Birleşik Krallık'ta en çok izlenen 10 şov arasında yer alıyor.

Bu "sosyal deney", geniş bir yaş ve meslek yelpazesinden 11 yabancının aralarında eşit olarak paylaştırılması gereken 250 bin dolarlık para ödülü ortaya koyulduktan sonra olanları izliyor. Ancak yarışmacılar, pastadan daha büyük bir pay almak istiyorlarsa anonim olarak oy kullanarak birbirlerini eleyebiliyor.

Sunucu ve CNN'in eski haber spikeri Brooke Baldwin, "Hepsi kazanan olarak başlıyor ve eğer paylaşırlarsa hepsi kazanan olarak ayrılabilir" diye açıklıyor.

Yarışmacılar ayrıca 8 hafta boyunca "Güven törenleri" yaparak ilerlerken onları "en büyük güvensizlikleri, uzun süredir sakladıkları sırları ve geçmişleriyle yüzleşmeye" zorlayacak bir dizi test ve zorlukla da karşı karşıya kalacak.

Şov, İskoç şatosunda geçen ve Claudia Winkleman'ın sunduğu BBC programı The Traitors'la karşılaştırılıyor. Bazı hayranlar The Trust'ın beklenmedik şekilde başarıya ulaşan Britanya yapımı The Traitors'tan bile daha iyi olduğunu söylüyor.

Bir X/Twitter paylaşımında "The Trust >>>>>>The Traitors" yazıyordu.

Diğerleri de bu "tamamen şeytani" şovun, 22 yarışmacının 120 bin sterlin (yaklaşık 4 milyon TL) kazanma şansı için Kuzey İskoçya'daki bir kaleye taşındığı The Traitors'ın "yumuşatılmış versiyonu" olduğunu söyledi.

Kaledeki yarışmacılardan bazıları "Sadıklar" olarak seçiliyor; bunlar, "öldürülmeden" önce aralarındaki "Hainleri" tespit etmek için zamanla yarışmak zorunda. 

İki şov arasındaki benzerliklere tepki gösteren bir başka hayran da şunları yazdı:

Netflix'te The Trust adında yeni bir şov var ve tanımı Big Brother'ın The Traitors'la buluşması.

Başka biri de, "Sanırım realite TV yarışma programları dönemime giriyorum ve buna hazırım. The Traitors 2 ve The Trust bu hafta başlıyor" dedi.

Bir hayran da "Ayrıca henüz duymadıysanız The Trust yakın zamanda (Netflix'te) birdenbire ortaya çıkan başka bir mücevher. Big Brother ve Traitors karışımı gibi" diyerek programı övdü.

Benzer bir paylaşımda da "YARIN GECE gerçekten Netflix'e gelecek yepyeni bir realite şovu izlemek istiyor muyum!!! Big Brother ve The Traitors gibi tanımlanan bir şovu?" dendi.

BUNA INANSANIZ IYI EDERSINIZ!! Bu tam benlik, SABIRSIZLANIYORUM!!

BBC One'da yayımlanan The Traitors, ilk sezonunun Aralık 2022'de yayımlanmasının ardından dilden dile dolaşan bir fenomen haline geldi.

Öyle başarılı oldu ki önceki haftalarda prömiyeri yapılan programın ikinci sezonuna katılmak için 130 bin kişi başvurdu. Buna kıyasla ilk sezon sadece 3 bin başvuru almıştı.

The Trust halen Netflix'te yayımlanıyor ve The Traitors'ın ikinci sezonu çarşambadan cumaya saat 21.00'de (TSİ 00.00) BBC One ekranlarında. 


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU