Parazit'in yönetmeni, film yıldızının ölümü hakkında soruşturma çağrısı yaptı

Oscar ödüllü yönetmen, kamuoyunda tanınmış bir dizi kişinin ölümünün ardından daha fazla soruşturma yapılması çağrısında bulunan birçok Güney Koreli sanatçıdan biri

Parazit'in yıldızı Lee Sun-kyun (solda) ve Bong Joon-ho (Reuters)

Parazit'in (Gisaengchung) yönetmeni Bong Joon-ho, aktör Lee Sun-kyun'un ölümünün soruşturulması için Güney Koreli diğer sanatçılarla birlikte çağrıda bulundu.

Bong'un Oscar ödüllü filminde zengin babayı canlandıran Lee, geçen ay Seul'ün merkezindeki Waryong Parkı yakınlarındaki arabasında bilinçsiz halde bulunmuştu. Aktör 48 yaşındaydı.

Yonhap'ın aktardığı üzere Lee, hükümetin narkotiklere karşı süregelen baskıları sırasında yasadışı uyuşturucu kullanımı nedeniyle soruşturma altındaydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberlere göre Lee, marihuana ve başka yasadışı uyuşturucular kullandığından şüphelenildiği için üç tur polis sorgusuna tabi tutulmuştu. Yonhap'ın bildirdiği üzere, yaşandığı iddia edilen bu olaylar Seul'ün Gangnam bölgesindeki lüks bir barda çalışan bir garsonun evinde, oyuncunun ölümünden önceki cumartesi günü de dahil geçen yılın başından beri birkaç kez meydana geldi.

Cumartesi gecesi 19 saat süren polis sorgusunun ardından Lee'nin, kendisi ve garson kadın arasındaki gerçeğin tespit edilmesi için yalan makinesi testi yapılmasını istediği bildirildi.

Korea Herald'a göre 20'li yaşlardaki kadın, Lee'nin onun evinde birden fazla kez uyuşturucu kullandığını iddia etti. Gazete ayrıca Lee'nin, kadının kendisine şantaj yaparak 350 milyon won (yaklaşık 8 milyon TL) gasp ettiği iddiasıyla garson hakkında şikayette bulunduğunu bildirdi.

The Guardian'da yer alan habere göre 29 kültür ve sanat grubundan oluşan Kültür Sanatçıları Dayanışma Derneği, yetkilileri ve medyayı gelecekte benzer ölümleri önlemeye çağıran bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şöyle belirtildi:

Oyuncu Lee Sun-kyun'un trajik ölümü karşısında, bunun bir daha asla yaşanmaması gerektiğiyle ilgili yüreğimizden aynı şeyler geçiyor. Gerçeğin ortaya çıkarılması için soruşturma yetkililerinin inceleme yapması çağrısında bulunup medya kuruluşlarından, medya işlevlerine uymayan makaleleri silmelerini talep etmenin yanı sıra yetkilileri, sanatçıların insan haklarını korumak için yasayı gözden geçirmeye çağıracağız.

Son birkaç yıl içinde aralarında Moonbin, Haesoo ve Jonghyun'un da bulunduğu pop yıldızları ve oyuncular da dahil çok sayıda Güney Koreli ünlü intihar etti.

Organizasyon 12 Ocak Cuma günü Bong ve diğer sinemacııların da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU