Seçil Erzan hakim karşısında: 2020'den sonra aldığım parayla başkasının parasını kapatmaya başladım

7 sanıklı davanın ikinci duruşması İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Seçil Erzan hakkında 252 yıl hapis cezası isteniyor

Fotoğraf: Twitter

Yüksek kâr vaat ederek kurduğu gizli fon ile ünlü futbolcular dahil onlarca kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla yargılanan Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan, bugün ikinci kez hakim karşısına çıkıyor.  Duruşmaya Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Emre Çolak ve Selçuk İnan duruşmaya mazeret bildirip katılmadı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davanın 62 sayfalık iddianamesinde eski futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan'la birlikte kaleci Fernando Muslera, Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı’nın da arasında bulunduğu 21 kişi müşteki olarak yer alıyor. 

Seçil Erzan anlatıyor: Faiz yüküne girmiştim

Duruşmada söz isteyen sanık Erzan mahkemede özetle şunları söyledi:

2010 Temmuz 2011 Kasım arası 2 milyon TL para kaybettim aldığım kağıtlarla. Sonra Florya şubeye geçtiğimde Metin Taş'tan para aldım, onları değerlendirdim. O zararın bir kısmını o dönem kurtarabildim. Bir yandan da faiz yüküne girmiştim. O spekülatif kağıdın bulunmasıyla ilgili Florya şubeye Atilla Baltaş "Van Kahvaltı Salonu" dediğimiz müşteri geliyordu. Atilla Baltaş'tan spekülatif kağıdı (HATEK) batıranları bulmasını istedim.
Gazetelerde silkeleme operasyonu olarak geçiyordu bu. Birkaç arkadaşından borç aldı, kredi kullandı. Kredi taksitlerini de ben ödedim. Her şeyi kapattım. 2013'e kadar hiçbir şey yoktu.

"Kuzenimden para aldım"

2013 yılında teyzemin oğlu 200 bin TL vadeli işlem yaptı benim bankamda. Parayı çekti, eşine verdi sonra. Bu parayı ticari faaliyette kullandı eşi. Daha sonra bu 93 bin ya da 93 bin 500 euro olarak benim hesabıma geldi. Özel bankacılığa uygun bir rakam değildi 93 bin euro, yeterli değildi. Özel bankacılıkta şube müdürlerinin bu parayı değerlendirme yetkisi vardı.
Kuzenimin eşi bana bu parayı gönderdi. Hatta ben onu teftişe de söylemiştim kuzenimin parası diye. Tanıl (kuzeni) bu parayı biriktirmek istiyordu, ben de kendi hesabımda değerlendiriyordum. Tanıl bu hesaptan zaman zaman ne kadar ihtiyacı varsa para çekiyordu. 2013te böyle işlemler başladı. 93 bin euro üzerine kuzenimin eşi (Merve) de anne babası da kredi çekip para verdiler.

Anne babası da çok düşük 40-50 bin TL gibi bir tutarla girdiler. Toplam 200 bin TL'nin kredi taksitleri geldiğinde ben ödüyordum. Daha çok strese giriyordum. Tanıl bana 50-75 bin dolar arası bir miktar para daha verdi.
Yurtdışında ticaretle uğraşıyordu, oradan para getirmesi gerekiyordu. Tanıl bu paraları getirmemeye başladı. 2014’ten 2023’e benim ona verdiğim faizle yaşadı. Bu arada biz aileydik, sürekli onlarda kalıyordum. Ben onların kız kardeşi gibiydim. 

2020'den sonra aldığım parayla başkasının parasını kapatmaya başladım

Atilla Baltaş bana 250 bin dolar para getirdi bu parayı değerlendirip borcumu kapatmam için. Emin Bey denen bir kişiye Atilla Baltaş aracılığıyla 3 ayda bir 100 bin dolar 100 bin dolar ödeme yapmam gerekiyordu. Sene 2020. Ben Emin Beye önce 250 bin dolar, sonra da 4 defa 100 bin dolar ödedim. Hesapta bir eksi oluştu, ben yönetememeye başladım.

Şubeye gelinecek, rezillik çıkacak diye korkularım oluşmaya başladı. O faizleri ödemek için birkaç arsa da alıp satmıştı babam. Daha sonra 2021 yılında Atilla Baltaş bana bir 250 bin dolar kendi param diye getirdi. 40 günde bir 100 bin dolar aldı daha sonra. Bana onu 350 bin dolar verip bir 40 gün sonra 450 bin dolar olacak şekilde istedi. Dövizcinin parası olduğunu sonradan öğrendim ve onu vermek zorundaydım. Korkuyordum. 2021 bitti, 22'lere geldik. Tekrar getirince de almak zorunda kalıyordum çünkü başkasının açığı oluyordu. 2020'den itibaren aldığım parayla başkasının parasını kapatmaya başladım.

Arda'ya 'Bekle dur daha çok harcamalar yapma' dedim. 'Fon kurarız' dedim. 'Fatih Terim Fonu varmış' demedim. Selçuk İnan çok sık geliyordu. 'Semih çok para kazandı girmek ister misin' dedim. 'Semih'e sormadan yapmam' dedi, Ben etrafımdakilere çok fazla para ödemeye başladım. İnsanlardan alıp birbirine döndürmeye çalışıyordum. Merve 1.2 Milyon TL getirdi. Yalvardım o dönem para getirmesin diye. Ölüyorum, bitiyorum dedim. 2021 mart nisandan itibaren aldığım paraları değerlendiremedim.  İnsanlar verdiklerinin çok üzerinde paralar aldılar. Evler, arabalar aldılar… Söylediğim tarihlerde bu insanların hepsinin hesapları incelensin. MASAK hepsini araştırsın. Ben bir canımla kaldım burada!  Herkes yer içer hesabı Seçil öder. Geleceğimi kaybettim, İşimi kaybettim insanlar mağdur oldu. Herkesten çok özür dilerim. Parada asla gözüm yoktu. Bu söylediklerim belki bana zarar verecek ama ben söylüyorum, ben bankacıyım diye benle bu ilişkiyi kurdular.

Mahkeme başkanının "Siz bankada değerlendirmeyi mi söylüyordunuz?" sorusuna da yanıt veren Erzan, "Yok ona da gizli işlem yapıyorum dedim. Bankacılıkta bu var. Selçuk'tan aldığım parayı başkasına aktardım. Emre Belözoğlu'na en son fon demiş olabilirim" yanıtını verdi.

Emre’nin parası Semih, Muslera, Baltaş ve diş hekimine gitti

Kasımda en son hesap yaptığımızda Semih’le "Anapara 3.2'yi aldın, yeter artık plan yapma" dedim. Fazlasını da aldı. En son Emre Belözoğlu'nun 800 bin doları Semih'e verildi. Emre Belözoğlu 4 parçada alındı. O para herkese dağıtıldı. 700 bin dolar Barış Kaya'ya gitti. 250 bin dolar Baltaş'a, 650 bin dolar bir diş hekimine, 700 bin dolar Muslera'ya gitti. Arda'dan Kasım 2022'de almaya başladım. 

Selçuk (İnan) bana geldiğinde Semih’ten teyit etti. Semih de bana Fırat'ı getirdi ve O da 14 Kasım’da 700 bin dolar verdi. Fırat'ın parasıydı. 30 Kasım'da 1.5 milyon dolar olarak aldı. Kasımda Semih 1 milyon dolar fazla aldı. Arda (Turan) 15 milyon diyor peyderpey verdi. Fazla almadı Arda, ekside. Bülent-İnci Çeviker'den aralık ayı içinde aldım. Aralık ayında Muslera ve Selçuk İnan'a ödemeler yapıldı. Paraları, bankada aldığım da oldu dışarıda aldığım da ama elden alıyordum.
Semih'in büyük ödemelerini banka içerisinde, diğerlerini eve götürerek yaptım. 4.5 milyon dolar fazla para vermişim benim hesabıma göre.

"Paralar gelince Arda Turan ile samimi oldum"

Ocak ayında Emre Çolak'tan 3.2 milyon aldım. Yüzde 80’i Fırat'a gitti. Şubat'ta Mert Zeydanlı'dan borç para aldım. Mert anladı ne olduğunu yani bir fon olmadığını anladı ama bana güvenmek istedi. İnci ve Bülent Çeviker'den yukarıda parayı değerlendiriyorum diye para aldım. Fırat Özdemir sen benim operasyonlarımı mahvediyorsun, diyordu. 

Mart'a geldik. Mart ayında İbrahim Çağlar'dan para aldım. 9 Mart'ta böyle bir sistem yok, kendi kendime bir şeyler yapmaya çalıştım, yapamadım, dedim. O saatten sonra herkes daha fazla para verdi. Ben banka müdürü olmasaydım, Seçil Erzan olarak tabii ki bana bu paraları vermezlerdi. Beni seviyorlardı, bana güveniyorlardı. Kiminin kardeşi, kiminin iyi bankacısıydım. Kimseye kötülük yapmak istemedim. Evet, mağdurlar var Emre Belözoğlu gibi.

Burhan Taşpolat- Arkadaşımın babasıydı. Müşteri ilişkimiz de vardı. Sadece banka müdürü müşteri ilişkisi olduğum, Emre Belözoğlu. Arda Turan'la samimi değildik. Paralar alınıp verilmeye başlayınca yakın ilişkim oldu.
Samimi arkadaşım olan kişiler vardı. Ama bu kişilerin hepsi ben iyi bankacı olduğum için bana güveniyordu. Emre Çolak'ın bizim bankada daha önceden hiç hesabı yoktu.

Futbolcular tanık kürsüsünde

Yine ilk duruşmada zorla getirilmelerine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat tanık olarak dinlenecek.Seçil Erzan’ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.

252 yıl ceza talebi

Gizli fon dolandırıclığı davasında Erzan'ın nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlarından 252 yıl hapsi istenirken diğer sanıklar için istenen ceza 3 yılla 85 yıl arasında değişiyor.

İlk duruşmada ne olmuştu?

Davanın 20 Kasım 2023 tarihinde görülen ilk duruşmasında, toplam 11 şikayetçi ifade vermişti. Sabah başlayıp gece saatlerinde biten duruşmada, Seçil Erzan yaklaşık 3 saat süren savunma yapmıştı. İlk duruşmada  Atilla Yörük ve Nazlı Can tahliye edilmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU