Taika Waititi'nin 94 puanlı dizisi iptal edildi

Our Flag Means Death, Max'teki iki sezonun ardından sona eriyor

Taika Waititi, Our Flag Means Death'te (Nicola Dove/Max)

Our Flag Means Death, iki sezonun ardından HBO'nun Max isimli dijital yayın platformu tarafından iptal edildi.

Korsan temalı dönem komedisinin başrollerinde Rhys Darby, Ewen Bremner ve Taika Waititi yer alıyordu.

Mart 2022'de gösterime giren dizi, hem eleştirmenler hem de hayranları tarafından büyük beğeni toplamıştı. Yapım, eleştirileri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da hem profesyonel hem de izleyici yorumlarında yüzde 94 gibi etkileyici bir puan almıştı.

Max'in bir sözcüsü yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Max, Our Flag Means Death'in üçüncü sezonuyla devam etmeyecek olsa da yaratıcısı David Jenkins ve Taika Waititi, Rhys Darby, Garrett Basch, Dan Halsted, Adam Stein, Antoine Douaihy ve tüm muhteşem oyuncu kadrosu ve ekibinin hayata geçirdiği neşeli, komik ve yürekten hikayelerle gurur duyuyoruz.

Sözcü "Bu hikayeleri benimseyen ve dizinin etrafında muhteşem, kapsayıcı bir topluluk oluşturan sadık hayranlara da teşekkür ediyoruz" diye ekledi.

Dizi Birleşik Krallık'ta BBC iPlayer üzerinden izlenebilir.

Dizinin ikinci sezonunda 18. yüzyıl korsanlarından maceracı Stede Bonnet (Darby) kötü şöhretli Kaptan Karasakal'la (Waititi) aşkı bulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Waititi'nin yönetici yapımcılığını da üstlendiği dizi, LGBT+ temsiliyle büyük övgü almıştı.

Geçen yıl Waititi'nin filmi Atan Kazanır (Next Goal Wins), trans bir karakteri içeren bir hikayeyi ele alma biçimi nedeniyle ilk başta eleştirilere maruz kalmıştı.

Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan futbol komedisi, eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştı.

Filmde Michael Fassbender, bir zamanlar Avustralya'ya karşı oynadığı bir maçı 31-0 kaybeden ve kötü bir spor takımı olarak nam salan Amerikan Samoası'nın milli takımını yöneten Hollanda asıllı Amerikalı teknik direktör Thomas Rongen'ı canlandırıyor.

Oscar ödüllü Holokost komedisi Tavşan Jojo (JoJo Rabbit) ve gişe canavarı Marvel filmi Thor: Ragnarok'u yönetmesiyle tanınan Waititi, senaryoyu da İngiliz yazar Iain Morris'le birlikte kaleme aldı.

Filmin yan hikayelerinden biri, bir dünya kupası maçında mücadele eden ilk trans futbolcu olan Jaiyah Saelua'yı konu alıyor. Filmde non-binary (ikili cinsiyet sınıflandırmasının dışındaki kimlikler için kullanılan tanım -çn.) oyuncu Kaimana'nın canlandırdığı Saelua, Polinezya toplumunda tanınan üçüncü cinsiyet olan fa'afafine cinsiyetinde, non-binary bir trans kadın.

Waititi'nin filmine gelen ilk eleştirilerde Kaimana'nın performansı övülse de pek çok kişi hikayenin ele alınış biçimini sorgulamıştı.

Esther Zuckerman, IndieWire için kaleme aldığı eleştiride, "Elinde üstesinden gelmesi gereken son derece çarpıcı bir malzeme olan Kaimana'nın güzel performansına rağmen Waititi'nin cinsiyet konusunu ele alış biçimi ciddiyetten uzak" diye yazmıştı.

Jaiyah kendi ülkesinde ayrımcılığa uğramasa da Atan Kazanır onun ötekiliğinin altını çiziyor (ve bununla biraz kahkaha koparmaya çalışıyor) ve hormonlar ve translığın diğer yönleriyle ilgili tartışmaları ele almada donanımsız görünüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU