140 dilde şarkı söyleyerek Guinness Dünya Rekoru kırdı

18 yaşındaki Suchetha Satish, yeni rekoru kırdığı için "mutlu" ve "şanslı" hissettiğini söylüyor

Bir genç kız Dubai'deki bir konserde 100'den fazla dilde şarkı söyleyerek Guinness Dünya Rekoru kırdı.

Hindistan'ın Kerala eyaletinden 18 yaşındaki Suchetha Satish, 24 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen İklim Konseri etkinliğinde toplam 140 dilde şarkı söyleyerek bu rekoru kırdı.

Şarkıcı heyecan verici haberi geçen hafta Instagram'da da paylaştı ve şunları söyledi:

24 Kasım 2023'te iklim konserinde Tanrı'nın lütfuyla 9 saat içinde 140 dilde şarkı söyleyerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdığım haberini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Dilekleriniz ve desteğiniz için hepinize teşekkür ederim.

 


Guinness Dünya Rekorları resmi internet sitesinde bunun "bir konserde şarkı söylenen en fazla dil" olduğu ve "140'ın Dubai'deki COP 28 zirvesine katılan 140 ülkeyi temsil etmek üzere sembolik olarak seçildiği" belirtildi.

Satish'i başarısından dolayı tebrik eden Dubai'deki Hindistan Başkonsolosluğu, 5 Ocak'ta eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te şunları yazdı: 

@cgidubai'de bir konserde 140 dilde şarkı söyleyerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdığınız için tebrikler @SatishSuchetha. Bravo!

 


Halihazırda 150 dilde şarkı söyleyebilen Satish, DD India News'e verdiği röportajda "mutlu" ve "yeni rekoru kırdığı için şanslı" hissettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sloganı 'Sınırları Aşan Müzik' olan çok dilli bir müzisyen olarak iklimin korunmasına ilişkin farkındalık yaratmak için ne yapabileceğimi düşündüm ve bu konser fikrine buradan ulaştık" dedi.

2018'de Dubai'deki Hindistan Konsolosluğu Oditoryumu'nda 102 dilde şarkı söyleyerek dünya rekoru kıran Satish, 2021'de "Sınırları Aşan Müzik" başlıklı bir programda 120 dilde şarkı söyleyerek bu rekoru geliştirmişti.

Satish'in babası 2018'de Khaleej Times'a, şarkıcının sık sık "sevdiği şarkıyı seçtiğini ve ardından sözlerine baktığını ve Google Translate aracılığıyla anlamını anladığını" söylemişti. 

Dilleri bilmese de seçtiği şarkının mükemmel bir telaffuza ve melodiye sahip olduğundan emin oluyor.

Hintli yayın kuruluşu Air News Alerts'ın paylatığı video gönderisinde, birçok kullanıcı Satish'i başarılarından dolayı övdü.

Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: 

Tebrikler Suchetha. İnanılmaz! Binlerce kilometrelik bir yolculuk tek bir adımla başlar. Bu güzel yolculuğun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Aferin.

Bir başka kullanıcıysa şunları yazdı:

Muhteşem bir başarı. Gelecek yıllarda daha nice böyle başarılara imza atman dileğiyle. Bravo.

Üçüncü bir kullanıcı da şunları söyledi:

Bu başarı inanılmazdı. Tüm insanlık seninle gurur duyacak Suchetha. En içten tebriklerimi sunarım.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU