Yeniden Refah Partisi'nden AK Parti ile işbirliği mesajı

"Eğer ki önerileri, bizim tarafımızdan kabul görecek dengeli ve adil öneriler olmazsa, önerilerini kabul etmemiz mümkün olmayacak."

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç MYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenledi.

Kılıç, "bazı illerde belediye başkanlığı adaylık taleplerinin kabul edilmediği" iddialarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

İcap kabul sözleşme serbestisi var bu işlerde, onlar bir teklifte bulunacaklar. Biz teklifi kabul ettiğimiz takdirde zaten yerel seçime yönelik bir ittifak kurulmuş olacak. Eğer ki önerileri, bizim tarafımızdan kabul görecek dengeli ve adil öneriler olmazsa, önerilerini kabul etmemiz mümkün olmayacak. O nedenle AK Parti heyeti, Yeniden Refah Partisine adil, dengeli, partimizin gücünü, halktaki karşılığını gözeten bir teklif paketiyle gelirse, yapılacak değerlendirmenin neticesine göre bir işbirliği durumu netleşmiş olacak. Ama teklif içeriksiz olursa, Yeniden Refah Partisinin gücü ve kapasitesi görmezlikten gelinirse, elbette ki böyle bir teklife 'evet' demek mümkün olmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Basın toplantısında, İstanbul'daki "Filistin'e destek, teröre lanet" mitingini desteklediklerini ifade ederek, İsrail'in Gazze'deki soykırımının durdurulması için gerek Türkiye'nin gerekse İslam dünyasının, üzerine düşenleri yapmadığını, ama yapması gerektiğini söyledi.

Galata Köprüsü'nde yapılan etkinliği desteklediklerini dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

İsrail'e lojistik devam ettiği sürece, uluslararası ticaret kesilmediği ve anlaşmalar askıya alınmadığı sürece, Avrupa Adalet Divanı'ndan Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne kadar uluslararası hukuk müesseseleri harekete geçirilemediği takdirde, 'yüzyılın Hitleri' Netanyahu, Gazze'deki soykırımına devam edecektir. Galata'daki boykot çağrısının sözde kalmamasını, eyleme geçirilmesini bekliyoruz.    

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU