Senaryoda olmayan doğaçlama replik Breaking Bad'i nasıl değiştirdi?

Karakterin dizideki tek repliği, Walter White'ın dönüşümünde çok önemli bir rol oynadı

2008'den 2013'e kadar ekranlara gelen AMC dizisi Breaking Bad'in 16 Emmy ödülü var (AMC)

Breaking Bad'in en iyi bölümlerinden birinde, bir karakterin beklenmedik ve doğaçlama repliği dizinin dramatik olay örgüsüne ve finaline büyük değer kattı.

Breaking Bad, izleyicilerin dizilere bakışını tamamen değiştirerek televizyon tarihinde bir dönüm noktası oldu. 

Dizi, kısa sürede tüm zamanların en iyilerinden biri haline geldi ve 5 sezonu boyunca artan kalitesini korumayı başararak her zaman hatırlanacak inanılmaz bölümler sundu. 

Ancak bu bölümler arasında biri var ki perde arkasında bazı büyüleyici gerçekler de yatıyor.

10 üzerinden 10

Breaking Bad'in 5. sezon 14. bölümü Ozymandias, çoğu hayranına göre dizinin en iyi bölümü olarak kabul ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin hayranlarının bölüme verdiği yüksek puanlar, onun bir rekor kırmasını da sağlamıştı. Ozymandias, IMDb'de 10 üzerinden 10 tam puana sahip. Bu da eleştirmenlerce çığır açan bir başarı olarak kabul ediliyor.

Bölümde hem Moira Walley-Beckett'in senaryosu hem Rian Johnson'ın yönetmenliği hem de tüm oyuncu kadrosu övgü toplamıştı. 

Ancak kemik kadronun dışında kalan bir oyuncu, bölüm için özellikle önemliydi çünkü şoke edici bir şekilde senaryoda olmayan bir replik söyledi.

Ozymandias'da Walt kaçmaya başlıyor, Jesse rehin alınıyor ve Marie, Skyler'ı Walter Jr.'a gerçeği söylemesi için zorluyordu.

Dizideki ilk ve tek repliği

Bryan Cranston ve dizinin yaratıcısı Vince Gilligan'ın 2018'de The Ringer'a verdikleri röportajda söyledikleri gibi, Walter ve Holly'nin bir sahnesi, bebeğin doğaçlama repliğiyle seviye atladı. 

2. sezon 12. bölümde dünyaya gelen Holly'nin Breaking Bad'de aktif bir rolü bulunmuyordu. Ancak Ozymandias bölümünde Holly, doğaçlama bir şekilde dizideki ilk repliğini söylemişti.

Bölümün sonlarında Walt, halka açık bir tuvalette Holly'nin altını değiştiriyordu. Breaking Bad'in en hüzünlü anlarından biri olan bir önceki sahnedeyse Walt, Hank'in ölümünden sonra ailesini kaçmaya ikna etmeye çalışıyor ancak dramatik biz yüzleşmenin ardından bebeği de yanına alarak tek başına kaçıyordu. 

Daha da dramatik hale getirdi

Walt kızının altını değiştirmeyi bitirdiğinde, Holly defalarca "Anne" diyordu. Senaryoda yazmayan bu replik, Holly rolündeki Moira Bryg MacDonald'ın aslında gerçekten annesini istemesinden doğuyordu.

Walt'un tüm süreç boyunca ailesini işlerinin dışında bırakmaya çalıştığı göz önünde bulundurulduğunda, Holly'nin "Anne" repliği, durumu daha dramatik hale getiriyor.

Bebeğin babasını reddederek annesini istemesi, Walt'un dizinin sonunda ölümüne dek verdiği kararlarda önmeli bir rol oynuyor. 

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, RJ Mitte, Bob Odenkirk ve Jonathan Banks'in başrolleri paylaştığı Breaking Bad, halen Netflix'te izlenebilir. 


Independent Türkçe, ScreenRant, IMDb, The Ringer

DAHA FAZLA HABER OKU