Andrew Scott, bilgisayarına bakan seyirciyi görünce oyunu durdurmuş

Scott, seyirci e-posta gönderirken ünlü "olmak ya da olmamak" monoloğunu söylemesinin "mümkün olmadığını" söyledi

(AFP)

Hamlet oyunu sırasında aktör Andrew Scott'un kendisine ters ters baktığını fark eden şaşkın seyircinin kendisine sorduğu soru muhtemelen "Kaçmak ya da kaçmamak"tı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robert Icke'ın prodüksiyonunu üstlendiği Shakespeare trajedisinin başrolünde yer alan 47 yaşındaki Scott, ünlü "olmak ya da olmamak" monoloğu sırasında bir seyircinin dizüstü bilgisayarını kullandığını fark ettiğinde yaşadığı şoku anlattı.

2017'de Almeida Tiyatrosu'nda sahne alan Scott, hatalı tiyatro izleyicisinin dizüstü bilgisayarını kaldırana kadar performansı durdurduğunu yakın zamanda verdiği bir röportajda açıkladı.

Happy Sad Confused podcast'ine konuşan Fleabag'in yıldızı, "Hamlet'i oynarken, ben 'lanet olası olmak ya olmamak' monoloğunun ortasındayken bir adam dizüstü bilgisayarını çıkardı, telefonunu değil, dizüstü bilgisayarını" dedi.

Aktör, "Duruyordum ve [sahne ekibi] 'Devam et' diyordu ve ben de 'İmkanı yok' dedim. Ve o fark etmedi, uzun süre durdum" diye ekledi.

Scott, dizüstü bilgisayar kullanıcısına eşlik eden kadın onu dürtünceye kadar bilgisayarını kaldırmadığını söyledi.

Aktör kısa bir süre önce Londra'daki Duke of York tiyatrosunda 6 hafta boyunca sergilediği, oyun yazarı Simon Stephens'ın Anton Çehov'un Vanya Dayı adlı eserinden uyarlanan Vanya'daki tek kişilik performansıyla muazzam beğeni toplamıştı.

Bu rol Scott'a 19 Kasım 2023'te Londra'nın merkezindeki Claridge's Hotel'de yıldızlarla dolu bir törenle düzenlenen 67. Evening Standard Tiyatro Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Gazeteye konuşan Scott, oyunla ödül kazandığı için "gerçekten müthiş heyecanlandığını, şoke olduğunu ve şaşırdığını" belirterek, bu kadar çok insanın oyunu izlemeye gelmesinin "gerçekten şaşırtıcı" olduğunu sözlerine ekledi.

Scott, "Yapımcılarımız Wessex Grove, ticari olmayan ve biraz çılgınca bir şeyi West End Tiyatrosu'na koymaya karar verdiler" diye açıkladı.

Ve bu kadar çok insanın izlemeye gelmesi gerçekten şaşırtıcıydı çünkü alışılmadık bir fikir ve seyircilerin çok sıkı çalışmasını gerektiriyor. Ama Venezuela ve Yeni Zelanda'dan oyunu izlemeye geldiklerini söyleyen insanlar oldu.

Scott, Andrew Haigh'in geçtiğimiz ağustosta Telluride Film Festivali'nde prömiyeri yapılan duygusal kuir romantizm filmi All of Us Strangers'ta İrlandalı aktör Paul Mescal'la birlikte rol alıyor.

Taichi Yamada'nın 1987 tarihli Japon romanı Strangers'tan uyarlanan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da eleştirmenlerden yüzde 94 gibi şaşırtıcı bir puan aldı yani bu eleştirmenlerin ezici bir çoğunluğunun olumlu yorumlar yaptığı anlamına geliyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU