Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu filme görsel efektçilerden övgü

"Kusursuz bir çekim"

379 milyon dolar hasılat yapan filmin başrollerinde Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo ve Hank Azaria yer almıştı (TriStar)

Görsel efekt sanatçıları, 1998 yapımı Godzilla'daki CGI'a (Bilgisayar Üretimli İmgeleme anlamına gelen kısaltma, yeşil ekran teknolojisinin çok daha geliştirilmiş bir versiyonu) övgüler yağdırdı. 

Filmdeki efektlerin zamanının çok ötesinde olduğunu söyleyen The Corridor Crew ekibi, görselliğin ünlü kaiju'nun (genellikle kalabalık şehirleri hedef alan güçlü ve tehlikeli canavarların işlendiği film türü) Amerikan uyarlamasını kurtardığını söyledi. 

"Kusursuz bir çekim"

Üç görsel efekt sanatçısından oluşan The Corridor Crew, Roland Emmerich'in yönettiği filmde, görsel tasarımlarla ilgili doğru kararların alındığını vurguladı.
 


Godzilla'nın denizden çıktığı sahneyi inceleyen sanatçılar, iskelenin kırıldığı sekansla ilgili şöyle dedi:

Bu sahnede suya koydukları iskelenin daha küçük bir versiyonu ve boyutunu küçülttükleri bir Godzilla modeli vardı. Tüm bunlar minyatür olarak orada duruyor ve adam da oraya bilgisayarla yerleştirilmiş. Kusursuz bir çekim, çok gerçekçi. Görsel efekt gibi durmuyor.

"İkonik bir an"

Godzilla'nın şehrin içinde dolaşırken her şeyi yıktığı sahneyi de inceleyen sanatçılar, görsel efektlerin eski görünmesine rağmen son derece başarılı olduğunun altını çizdi:

Tüm arabaların gerçekten hareket etmesi, kameranın doğru şekilde sallanması, Godzilla'nın uzaklaşırken arkasında bıraktığı gerçek ayak izi. Bu ikonik bir an yaratıyor.

Godzilla'nın özel efektlerinin birçoğu zamanına göre etkileyici olsa da film kaynak materyalinden büyük ölçüde saptı. Bu nedenle Japonya'nın meşhur yapım şirketi Toho da filmi eleştirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Toho'nun yapımcılığını üstlendiği Godzilla Minus One, 3 Kasım'da Japonya'da ve 1 Aralık'ta ABD'de gösterime girdi. Japonya'nın uzun soluklu dev canavar filmi serisinin 37. filmi, eleştirmenlerden son derece olumlu tepkiler aldı.

Yeni filmin gösterimi, 1954'te Toho Stüdyosu'nun Godzilla'sıyla başlayan meşhur canavar serisinin 70. yıldönümüne denk geldi.

Sinema yazarları hikayenin dokunaklı yönüne de değinerek canavarın sosyal eleştiri için metafor olarak kullanımından etkilendiklerini dile getirdi.

Godzilla Minus One, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 98 gibi mükemmele yakın bir puan aldı. İki saatlik filmin izleyici skoru da aynı.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, The Corridor Crew

DAHA FAZLA HABER OKU