Arjantin lideri Milei'den sopalı Noel mesajı

"Belki de sonun Mussolini gibi olur"

Javier Milei, devlet başkanlığı görevine 10 Aralık'ta başladı (Twitter / @JMPresidente23)

Arjantin'in radikal sağcı lideri Javier Milei sopalı fotoğrafıyla bir Noel mesajı paylaştı.

Radikal sağcı liderin seçim ekibinin resmi Twitter hesabından pazartesi yapılan paylaşımda, Milei'nin takım elbise giydiği ve elinde beyzbol sopası tuttuğu bir pozu yer aldı.

Milei'nin resmi hesabının da beğendiği ve 10 milyonu aşkın kez görüntülenen gönderide, "İyi tatiller. Dikkat edin sakın komünist olmayın" mesajı paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milei taraftarı bir Twitter kullanıcısı, paylaşıma yaptığı yorumda "Arjantin sonunda yeniden birinci dünya ülkesine dönüyor" derken, bir başkası da "Bu 2024'ün ilk mimi olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan gönderi Milei karşıtlarından eleştiri de topladı. İtalya'nın faşist lideri Benito Mussolini'nin komünistler tarafından linç edildikten sonra cesedinin sallandırıldığı fotoğrafı paylaşan bir kullanıcı, "Belki de sonun Mussolini gibi olur" yorumunu yaptı. Bir başka kişiyse "Git kendini becer" diye küfür etti.

53 yaşındaki lider, seçim kampanyasını yürütürken de Çin ve Brezilya'yı eleştirerek, "Komünistlerle iş yapmayacağım" demişti
 


Milei'nin kamu şirketlerinin özelleştirilmesinin yanı sıra yakıt ve ulaşım sübvansiyonlarının azaltılması gibi büyük kesintileri içeren "ekonomik şok tedavisi" paketi ülkede büyük tepki toplamıştı. 

Başkent Buenos Aires'te 20 Aralık'ta düzenlenen hükümet karşıtı protestolara binlerce kişi katılmıştı. Milei yönetimiyse eylemlerdeki güvenlik masraflarının 60 milyon pesoya (yaklaşık 2,2 milyon TL) ulaştığını ve bunun göstericiler tarafından ödeneceğini duyurmuştu.
 


19 Kasım'da ikinci turu düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinde, Özgürlük Gelişimi'nin (La Libertad Avanza / LLA) adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak ülkenin yeni lideri olmuştu. 

Merkez soldaki Vatan için Birlik (Union por la Patria / UP) ittifakından rakibi Ekonomi Bakanı Sergio Massa ise yüzde 44,31'de kalmıştı.


Independent Türkçe, Telegraph, RT

DAHA FAZLA HABER OKU