Ölen babasının sesini yapay zekayla yeniden yarattı

İçerik üreticisi Philip Willett annesinin hediyeyi açtığı anı TikTok'ta paylaştı

Oğlu, hayatını kaybeden babasının anısına eşsiz bir Noel hediyesi yaratmak için yapay zeka kullandı (Phillip Willett/TikTok/Good Morning America)

Missourili bir adam, annesine dokunaklı bir Noel hediyesi vermek için yapay zeka kullanarak hayatını kaybeden babasının sesini yeniden yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçerik üreticisi Philip Willett annesinin hediyeyi açtığı anı TikTok'ta paylaştı ve ardından ikisinin de birbirlerine sarılıp birkaç dakika ağladıklarını söyledi.

Willett'in "kahramanım" diye tanımladığı babası 2022'de pankreas kanserinden hayatını kaybetmişti. Philip internette, "Bu yıl Noel için anneme özel bir şey yapmaya karar verdim" diye yazdı.

Onun sesini duymayalı o kadar uzun zaman oldu ki... Ben de annem için yapay zeka yazılımı kullanarak babamın sesine birebir uyan bir video hazırladım.

Annesinin hediyeyi aldığı video TikTok'ta viral oldu ve hızla milyonlarca görüntüleme ve binlerce yorum aldı.

 

@phillipwillett My dad passed away from pancreatic cancer 1.5 years ago. So I decided to do something special for my mom this year for Christmas. It’s been so long since we’ve heard his voice…So I made her a video using an AI software to match his exact voice. The result was absolutely amazing. Here’s how it turned out…. #cancer #cancersucks #cancerfighter #pancreaticcancer #christmasgift #christmastiktok #pancreaticcancerwarrior #cancertok Lights Are On - Tom Rosenthal


Missouri'nin St. Louis şehrinde yaşayan Willet, Good Morning America'ya profesyonel çalışmalarında kullandığı yapay zekayı hediye için kullanma fikrini kendisine veren ilk kişinin eşi Kassandra Willett olduğunu söyledi.

Philip, sunucuya, "İlk başta, bu işe gerçekten girmek istemiyordum. Bunun biraz tuhaf olduğunu düşündüm" dedi. Daha sonra başkalarının da aynı şeyi deneyip denemediğini görmek için internette araştırma yaptıktan sonra fikrini değiştirmiş.

Yapay zeka programına yazdığım ilk kelimeler 'Merhaba tatlım' oldu. Hayatım boyunca [hayatını kaybeden babamın] bunu söylediğini kaç kez duyduğumu size anlatamam, bu yüzden ilk yazdığım şey buydu.

Willet, programın babasının sesiyle konuşmasını ilk duyduğunda "tüm vücudunun ürperdiğini" de sözlerine ekledi.

Philip'in hediyeyi bitirmesi bir gününü almış ancak bunun için masasından kalkmak istemeden sabah 7'den akşam 6'ya kadar aralıksız çalıştığını söyledi.
 

John Willett ve eşi Trish Willett
John Willett ve eşi Trish Willett (Phillip Willett/Good Morning America)


Yapay zeka tarafından üretilen sesli mesajın yanı sıra Willett, annesi Trish Willett'le babasının birlikte çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir klip de hazırladı ve bunları bir videolu kitapta birleştirdi.

TikTok açıklamasına atıfta bulunarak şunları söyledi:

Videoda bu gözükmüyor ama bundan sonra muhtemelen 10 dakikalık bir kucaklaşma oldu. En az 5 dakika boyunca hareket ettiğimizi sanmıyorum ve ikimiz de sadece ağlıyorduk.

Philip sözlerine, "Sonra bunun ne kadar havalı olduğundan başka bir şey konuşamaz olduk" diye devam etti.

Şunu da kesin olarak söyleyebilirim ki bu onun bu bayramı atlatmasını kolaylaştıracak çünkü ona babamı hatırlattı ve şimdi onun her zaman yanında olduğunu biliyor.

Willett ailesinin geri kalanının da "gerçekten nutkunun tutulduğunu" söyledi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU