Hamster çarkıyla okyanusu geçmeye çalışan adamdan haber var

Reza Baluchi, ağustosta ABD'nin Georgia eyaletinin kıyısının yaklaşık 112 kilometre açığında bulunmasının ardından federal suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı

Floridalı adam birçok kez gözaltına alındıktan sonra hamster çarkı şeklindeki botuyla okyanus yolculuklarına çıkmamayı kabul etti (Flagler County Şerif Bürosu)

İnsan gücüyle çalışan hamster çarkıyla Atlantik Okyanusu'nu geçmeye çalıştığı için gözaltına alınan Floridalı adam, bu tür riskli yolculukları bırakmayı kabul etti.

Reza Baluchi, Franklin Kasırgası'nın doğu kıyısını hedef aldığı Georgia sahilinin yaklaşık 112 kilometre açığında bulunmasından sonra federal suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fort Lauderdaleli adam, Florida Güney Bölgesi Yargıcı Frederico Moreno tarafından onaylanan ve bir yıllık yargılama öncesi uzlaşma anlaşmasını artık kabul etti.

Mahkeme kayıtlarına göre 51 yaşındaki Baluchi, "HydroPod" aracının ABD Sahil Güvenliği tarafından imha edilmesine izin vermek zorunda ve yenisini inşa etmesine izin verilmiyor.

Ayrıca savcıların gemiye çıkışı engelleme ve Liman Kaptanı emrini ihlal etme suçlamalarını düşürmesini sağlamak için öncelikle tekne güvenliği kursu alması gerekiyor.

Yaşanan kriz önceki aylarda USS Sahil Güvenlik botu Valiant'ın, Baluchi'yi tespit edip önünü kesmesiyle ortaya çıkmıştı. Baluchi 26 Ağustos'taki olay sırasında sorgulandığında deniz aracıyla Londra'ya gitmekte olduğunu söylemişti.

Baluchi daha sonra kendisini gözaltına almaya kalkışan olursa yaklaşık 30 santimlik bir bıçakla kendini öldüreceği tehdidinde bulunmuş ve deniz aracında bomba olduğunu iddia etmişti.

28 Ağustos'ta, Baluchi'nin Sahil Güvenlik gemilerine binmesi için günlerce uğraşıldıktan sonra, Floridalı adam gerçek bir bombası olmadığını itiraf etmiş ve ertesi gün memurlar onu deniz aracından indirmeyi başarmıştı.

Şüpheli, 1 Eylül'de Florida'daki Miami Beach'te bulunan USCG Üssü'nde karaya çıkarılmıştı.

Baluchi, salı günü USA Today'e "Hakkımda yazılanlar okunduğunda deli olduğum düşünülüyor" dedi.

Bu sabah #FCSO (Flagler County Şerif Bürosu), Hammock alanında kıyıya vuran deniz aracıyla ilgili bir çağrıya yanıt verdi.

Bunu bildiren düşünceli yurttaşlara teşekkür ederiz. Deniz aracında bulunan kişinin yaralanmadığını ve güvende olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyoruz! #SeeSomethingSaySomething (#BirŞeyGördüğünüzdeBirŞeySöyleyin)
 

Floridalı adam artık enerjisini, hayır işleri için para toplamak amacıyla Çin Seddi boyunca koşmaya çalışmak için harcayacağını söylüyor.

Uzlaşma anlaşması kapsamında Baluchi balıkçı tekneleri de dahil olmak üzere hiçbir deniz aracında ya da limanda çalışamayacak.

Söz konusu olayın, Baluchi'nin deniz aracıyla giriştiği ilk ekstrem yolculuk denemesi olmadığı belirtilmişti. Mahkeme belgeleri, Floridalı adamın benzer araçlarla 2014, 2016 ve 2021'de de sefere çıktığını ve bunların hepsinin Sahil Güvenlik'in müdahalesiyle sona erdiğini bildiriyor.

Baluchi, 2021'de Florida'dan New York'a yolculuk yapmayı deneyip sadece yaklaşık 40 kilometre sonra karaya vurduğunda ulusal haberlerde yer almıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU