Tartışmalı dizinin kilit ismi konuştu: "Gurur duyuyorum"

Netflix'in popüler dizisinin 6. sezonu eleştirmenleri memnun etmedi

Netflix dizisini yaratan Peter Morgan, 2006 yapımı Kraliçe (The Queen) filmine de imza atmıştı (Netflix)

Meşhur dizi The Crown'da Kraliçe II. Elizabeth'in saltanatının hikayesini anlatmak büyük bir iş. Ancak dizideki kilit isimleri canlandıran oyuncuların her iki sezonda bir değiştirilmesi kararı, prodüksiyona, özellikle de oyuncu seçiminden sorumlu Robert Sterne'ün rolüne ekstra bir katman ekledi.

"Biraz sinir bozucu"

Sterne, Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada "Diziyle gurur duyuyorum çünkü oyuncu seçimi dizinin çok önemli bir parçası oldu" diyerek ekledi: 

Bunun bir parçası olmak harika bir şeydi ama biraz da sinir bozucu.

Sterne, Netflix dizisindeki son derece önemli görevinin en başından beri farkında olsa da yapım boyunca hayatının farklı noktalarında kraliçeyi canlandırmak üzere Claire Foy, Olivia Colman ve Imelda Staunton'ın seçilmesini şöyle açıkladı:

Claire Foy'a sürekli makyaj katmanları ekleyemeyeceğimizi biliyorduk ve o da bunu biliyordu. Yine de canlandıracakları gerçek kişilerin kurgulanmış kişiliklerini özümsemekle kalmayıp, kendilerinden önceki oyuncunun oluşturduğu tonu ve karakterizasyonu başarıyla sürdürebilecek birden fazla kişi bulmak kolay bir iş değildi.

Bu oyuncuları bulup bulamayacağını bilmediğini söyleyen Sterne, "Sadece neyi bulmanız gerektiğini bilirsiniz ve o kişinin orada bir yerde olacağını düşünürsünüz" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu harika keşiflerden birinin, 5. ve 6. sezonlarda Prenses Diana'yı canlandıran Elizabeth Debicki olduğunu söyleyen Sterne, 33 yaşındaki aktrisin performansını "mükemmel" diye tanımladı.

Sterne, 6 sezon boyunca dizide rol alan oyuncuların tamamının, yapımın genel başarısına büyük katkı sağladığını söyledi.

"Oyuncuların bununla çok büyük bir ilgisi var. Bu karakterleri somutlaştırıyorlar" diyen Stern ekledi: 

Bu, büyük bir fark yaratıyor.

Netflix'in en meşhur dizilerinden biri olarak ekranlara veda etmeye hazırlanan tarihi dramanın son sezonu, Avustralyalı oyuncu Debicki'nin canlandırdığı Prenses Diana ve Khalid Abdalla'nin hayat verdiği Dodi Fayed arasındaki ilişkiye odaklanıyor. 

Son sezon, çiftin geçirdiği trafik kazasından 8 hafta önce yaşananları detaylandırıyor. 

İlk 4 bölüm 16 Kasım'da gösterime girdi. Dizinin kalan 6 bölümüyse 14 Aralık'ta izleyiciyle buluştu.

The Crown'un 6. sezonu, Prenses Diana ve Dodi'nin ölümcül araba kazası hikayesiyle tanıdık bir zeminde ilerlediği için eleştiriliyor. Eleştirmenler, dizinin skandalı yeni bir bakış açısı sunmadan ele aldığını savunuyor.

"Enkaz"

CNN'den Brian Lowry, dizinin yeni sezonu için "The Crown en kötüsünü sona saklamış" ifadesini kullanırken, Telegraph'tan Anita Singh şöyle demişti:

Gerçek olaylarla karşılaştırıldığında, The Crown'un dramatik kurgusu gevşek kalıyor.

Time dergisinden Judy Berman da sert eleştirilerde bulunmuştu: 

Dizinin daha önce hiç görmediği ölçekte bir enkaz...


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU