Meşhur klasiğin yeni uyarlaması gişede fırtınalar estiriyor

Oscar adayı Chalamet'nin başroldeki performansı çok beğenildi

RogertEbert.com Yardımcı Editörü Robert Daniels, filmle ilgili "Timothée Chalamet gerçekten doğuştan yetenekli bir komedi oyuncusu" yorumunu yapmıştı (Warner Bros)

Wonka, küresel gişede şimdiden önemli bir dönüm noktasını geride bırakmayı başardı. 

1971 tarihli Roald Dahl uyarlaması Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası'nın (Willy Wonka & the Chocolate Factory) geçmişini anlatan müzikalin başrolünde Timothée Chalamet yer alıyor. 

Çok sevilen 2014 yapımı Ayı Paddington'a (Paddington) da imza atan 45 yaşındaki sinemacı Paul King'in yönetmenliğini üstlendiği film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da da 100 üzerinden 84 gibi etkileyici bir puana sahip.

150 milyon barajını aştı

The Numbers'a göre, Wonka'nın gişesi şimdiden önemli bir kilometre taşını aşmayı başardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wonka, ABD'de gösterime girdiği hafta sonunda 151,4 milyon dolar kazanarak 150 milyon dolar barajını çoktan aşmış oldu.

Eleştirmenler, 125 milyon dolarlık bütçesiyle Wonka'nın geleceğinin parlak olduğu görüşünü paylaşıyor. 

Bu fikre göre, ABD'nin tatil sezonuna denk gelen aralık ayında gösterime giren filmler, ilerleyen haftalarda yavaş ama istikrarlı bir kazanç sağlama eğilimi gösteriyor. 

Bu da Wonka'nın sadece bütçesini çıkarmakla kalmayıp sonunda gerçek bir gişe canavarına dönüşebileceği anlamına geliyor.

Muhteşem Showman'i de geçebilir

ABD'deki açılış hafta sonundaki başarısı, Wonka'nın sonunun müzikal türündeki diğer yapımlar Batı Yakası'nın Hikayesi (West Side Story) ya da Sevgili Evan Hansen (Dear Evan Hansen) gibi fiyasko olmayacağını işaret ediyor.

Eleştirmenler Wonka'nın, dünya çapında 434,9 milyon dolar hasılat elde eden 2017 yapımı müzikal Muhteşem Showman'den (The Greatest Showman) bile daha iyi bir performans sergileyebileceğini düşünüyor.

Wonka'nın başrolünde çok beğenilen 27 yaşındaki Timothée Chalamet'ye Olivia Colman, Hugh Grant, Sally Hawkins, Gustave Die, Murray McArthur ve Paul G. Raymond eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, The Numbers, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU