Bradley Cooper, setlerde asla izin vermediği şeyi açıkladı

"Hep nefret etmişimdir"

Biyografik film, 20 Aralık'ta Netflix'te gösterime girecek (Netflix)

Bradley Cooper henüz sadece iki film yönetmiş olabilir ama bir sinemacı olarak "vizyonunu" nasıl ortaya koyacağını gayet iyi biliyor.

Maestro'nun yönetmeni Cooper, Variety için usta sinemacı Spike Lee'yle yaptığı söyleşide, filmlerinin setinde sandalyeye izin vermediğini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cooper, bugüne kadar Bir Yıldız Doğuyor (A Star Is Born) ve Maestro'nun yönetmenliğini yaptı. Yönetmenliğini üstlendiği filmde aynı zamanda başrolde yer alarak Leonard Bernstein'i canlandıran oyuncu, Maestro'yu 6 yılda çekti. Filmin senaryosunu kaleme alan ve yapımcılığını da üstlenen 48 yaşındaki Cooper, şöyle dedi:

20 yılımı filmlerde oyunculuk yaparak geçirdim. Bir aktör gibi düşünmediğimi, aslında tüm hikayeyi düşündüğümü fark eden yönetmenlere sahip olduğum için yeterince şanslıydım. Yolculuklarında onlarla birlikte gelmeme izin verecek kadar cömert davrandılar.

"Çok doğal bir geçiş oldu"
 


"Bir film yazıp yönetme cesaretini gösterdikten sonra benim için çok doğal bir geçiş oldu" diyen Cooper, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama yönetmenlik yaptığım zaman kayıtları izlemem. Sandalye yok. Setlerdeki sandalyelerden hep nefret etmişimdir; sandalyeye oturduğunuz anda enerjiniz düşer.

Cooper, Netflix'in beklenen filmi Maestro'yla ilgili şunları söyledi:

Tam olarak vizyonumu gerçekleştirdim. Bu da düşünmek, yazmak ve bu filmde rol almaya hazırlanmak için çok fazla zamanım olmasının bir sonucuydu.

Cooper, David O. Russell'ın 2013 yapımı filmi Düzenbaz'da (American Hustle) Christian Bale'le birlikte rol aldıktan sonra oyunculuğa yaklaşımının değiştiğini söylemişti.

"İlk kez görmüştüm"

Variety için verdiği röportajda Cooper, "Düzenbaz'da ilk kez bir oyuncunun bir karakterin sesinde kaldığını görmüştüm" demişti.

Christian Bale'dı. Daniel Day-Lewis hakkında hikayeler duymuştum. Birinin bunu nasıl yapabildiğini anlayamıyordum. Sonra bunu aşırı derece düşündüğümü fark ettim. Christian sadece sesinde kaldı ama çocukları hakkında konuştuk. iPhone görüp kalp krizi falan geçirmedi. Düzenbaz'dan beri hep böyle bir oyunculuk yaptım.


Independent Türkçe, Variety, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU