AC/DC'nin ilk davulcusu Colin Burgess hayatını kaybetti

Bu haber yazıldığı sırada ölüm nedeni açıklanmamıştı

(YouTube)

AC/DC'nin orijinal davulcusu Colin Burgess'ın hayatını kaybettiği, grubun sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada duyuruldu. Hall of Fame sahibi müzisyen 77 yaşındaydı.

Açıklama AC/DC'nin Facebook sayfasında 15 Aralık Cuma günü paylaşıldı. Açıklamada "Colin Burgess'ın hayatını kaybettiğini duymak çok üzücü. O bizim ilk davulcumuz ve çok saygıdeğer bir müzisyendi" dendi.

Mutlu hatıralarla, rock in peace (İngilizce'de 'huzur içinde yat' anlamına gelen 'rest in peace' ifadesiyle yapılan bir kelime oyunu ve AC/DC şarkısı -çn.) Colin.

Grubun anma mesajında ölüm nedeni belirtilmedi.

En çok 1979 tarihli Highway to Hell hitiyle tanınan Avustralyalı hard rock grubunun hayranları, 1998'de Avustralya Kayıt Endüstrisi Birliği'nin (Australian Recording Industry Association/ARIA) Hall of Fame'ine layık görülen Burgess'ı andı.

Bir kişi, "Çok üzücü bir haber, özellikle Avustralya'nın rock müziğini severim ve o, Avustralya'da müzik endüstrisini harekete geçiren harika müzisyenler kuşağının bir parçasıydı" diye yazdı.

Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.

Bir başka yorumdaysa "Harika bir adam; ondan sadece bir tane olacak" diye yazıyordu.

Üçüncü bir hayran da "Gençliğimden bu kadar çok yetenekli sanatçının hayatını kaybetmesi üzücü. Hepimiz yaşlanıyoruz" diye yorum yaptı.
 


16 Kasım 1946'da Sidney'de doğan ve grubun orijinal kadrosunda yer alan Burgess, gitaristler Angus ve Malcolm Young kardeşler, solist Dave Evans ve basçı Larry Van Kriedt'le birlikte grubu kurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birlikte ilk performanslarını Sidney'in 1960'lardaki en ünlü gece kulübü Chequers'ta sergilediler.

Kasım 1973'ten Şubat 1974'e kadar AC/DC'de çalan Burgess, sarhoş halde sahneye çıktığı için kovuldu. Davulcu içeceğine bir şeyler katıldığında ısrar etse de grup arkadaşlarının kararlarından geri adım atmaması Burgess'ın ani ayrılışına yol açtı.

Burgess'ın gönderilmesini, onun yerine getirilen bir dizi davulcu izledi ve Phil Rudd 1975'te kalıcı olarak Burgess'ın yerine geçerek grubun davulcusu oldu.

Öte yandan Eylül 1975'te Rudd, Melbourne'deki bir kavgada elini sakatlayınca Burgess'tan birkaç haftalığına onun yerini doldurması istendi.

AC/DC'ye katılmadan önce Burgess, 1968'den 1972'ye kadarki 4 yıl boyunca Avustralyalı rock grubu The Masters Apprentices'in de davulculuğunu yaptı. Grup 1998'de ARIA Hall of Fame'e layık görüldü.

AC/DC'nin mevcut kadrosunda Rudd, Young, basçı Cliff Williams, 1980'de Bon Scott'ın ölümünden sonra grubun üçüncü solisti olan Brian Johnson ve gitarist Stevie Young var.

Grup dünya çapında 200 milyondan fazla kayıt sattı ve Highway to Hell, Birleşik Krallık listelerinde 8 numaraya kadar yükseldi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU