Kuzey Kore: Kim Jong-un casus uydumuzun çektiği Beyaz Saray fotoğraflarını inceledi

Pyongyang'a ait uydunun ABD'ye ait birçok askeri tesisi gözlemlediği öne sürüldü

Kim Jong-un 2011'den bu yana Kuzey Kore'yi yönetiyor (KCNA)

Geçen hafta yörüngeye askeri keşif uydusu gönderen Kuzey Kore, ABD'ye ait kritik tesislerin izlemeye alındığını öne sürdü.

Kuzey Kore devlet medyasının bugün yayımladığı haberde Kim Jong-un'un, Beyaz Saray, Pentagon ve Norfolk deniz üssünün uydudan çekilen fotoğraflarını incelediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pyongyang yönetimi geçen hafta ilk keşif uydusunu başarılı bir şekilde fırlatmış ve uydunun ABD ve Güney Kore'nin askeri hareketlerini izlemek için tasarlandığını iddia etmişti.

Kuzey Kore devlet medyası keşif uydusunun fırlatmadan bu yana Güney Kore, Guam, İtalya ve Washington'daki şehirleri ve askeri üsleri fotoğrafladığını duyurdu.

Uydunun ABD'nin Pasifik'teki adası Guam'daki Andersen Hava Üssü'nü, 4 ABD ve bir Britanya uçak gemisinin konuşlu olduğu Norfolk ve Newport'daki tersaneyle hava üssünü fotoğrafladığı öne sürüldü.

Kuzey Kore üzerine haberler yayımlayan internet sitesi NK News'in kurucusu Chad O'Carroll konuyla ilgili paylaşımında, "Noel'de hep istediğiniz oyuncağı aldığınız ve herkese söylemek için heyecanlandığınız zamanları hatırlıyor musunuz?" yorumunu yaptı.


Pyongyang yönetimi keşif uydusundan elde edilen görüntülerden hiçbirini henüz paylaşmadı. Bu nedenle keşif uydusunun gerçek kapasitesi hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

ABD merkezli sivil toplum örgütü James Martin Center'dan uydu görüntüsü uzmanı Dave Schmerler, Kuzey Kore'nin gönderdiği uydunun geniş alanları fotoğraflamasından şüphe duymak için bir neden olmadığını, orta çözünürlükteki bir kamerayla bile bunun gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Schemerler, orta çözünürlükteki uyduların çatışmalarda kullanışlı olabilmesi için Kuzey Kore'nin daha fazla uydu göndermesi gerektiğini savundu.

ABD'li uzman, "Bu sıfırdan yapılmış büyük bir sıçrama. Ancak çektiği fotoğrafları görene kadar uydunun kullanımıyla ilgili söylediklerimizin hepsi spekülasyon" diye konuştu.


Independent Türkçe, Reuters, RT

DAHA FAZLA HABER OKU