Kült korku filminin yönetmeni, 16 yıllık bekleyişe açıklık getirdi

2007 yapımı filmin başrolünde Will Smith yer almıştı

Ben Efsaneyim 2'nin 2025'te gösterime girmesi planlanıyor (Warner Bros)

Ben Efsaneyim'in (I Am Legend) yönetmeni Francis Lawrence, uzun süredir gündemde olan devam filminin karşılaştığı sorunlarla ilgili düşüncelerini açıkladı. 

Richard Matheson'ın post-apokaliptik romanından uyarlanan 2007 yapımı Ben Efsaneyim'in başrolünde Will Smith yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

55 yaşındaki aktör, insanlığın çoğunu yamyam mutantlara dönüştüren bir virüse çare bulmaya çalışırken New York'un yıkıntıları arasında yaşayan ABD Ordusu viroloğu Robert Neville rolündeydi. 

Devam filminin yıllar süren geliştirme girişimlerinin ardından Mart 2022'de, Michael B. Jordan'ın Will Smith'le birlikte başrolde olacağı Ben Efsaneyim 2 nihayet duyuruldu.

Yakın zamanda Hollywood Reporter'a verdiği röportajda Lawrence, Ben Efsaneyim 2'yi geliştirme girişimlerinin önündeki engellerden bahsetti.

"İlk filmden hemen sonra konuştuk"

Yönetmen, Ben Efsaneyim'i bitirir bitirmez bir devam filmi ya da prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) çekilmesi için görüşmelerin başladığını aktardı. 

Lawrence, ilk filmin senaristi Akiva Goldsman'ın şu anda proje üzerinde çalıştığını söylese de kendi odağının öncelikle Constantine 2 olduğunu ekledi:

İlk filmi yaptıktan hemen sonra bir devam filmi ya da prequel hakkında konuştuk. Sonra hepimiz gittik ve farklı şeyler yaptık. Daha sonra filmi başka biriyle yeniden çekeceklerini duyduğumu hatırlıyorum ama sonra bu ortadan kalktı.

"Akiva'nın şu anda bir şeyler üzerinde çalıştığını biliyorum" diyen 52 yaşındaki yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü: 

Ama açıkçası benim odak noktam Constantine 2. Yani göreceğiz. İyi şanslar.

Devam filminin, Ben Efsaneyim'in sinemalarda gösterilen finaline değil DVD sürümünde görülen alternatif sonuna dayanması bekleniyor.

Pişmanlık itirafı

Lawrence, bu ay konuk olduğu bir podcast'te filmin uyarlandğı romanın sonunu kullanmadığı için pişman olduğunu açıklamıştı.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

Filmin yönetmen kurgusunda Neville, kendini deneyler yaparak virüse çare aradığı laboratuvarın kapalı bir bölümünde, dişi bir vampir denekle birlikte köşeye sıkışmış halde buluyordu.

Hayatta kalan Anna ve Ethan'a kaçmaları için zaman kazandırmak isteyen Neville, liderlerinin de aralarında bulunduğu bir grup Darkseeker'ı havaya uçurmak için bir el bombası kullanarak kendini feda etmişti. 

Ancak bu son, romanın tüm amacını gözden kaçırdığı gerekçesiyle çok eleştirilmişti.

Alternatif son nasıldı?

Filmin alternatif sonuysa, romana çok daha yakın görülmüştü. Bu sonda Neville, Darkseeker'ların liderinin sadece eşini kurtarmaya çalıştığını anlıyor ve kendini feda etmek yerine kapıyı açarak eşine gitmesine izin veriyordu.

Bu son, Neville'in Darkseeker'ların karmaşık insani duyguları olduğuna dikkat çekerken, geçmişte üzerlerinde yaptığı deneyler nedeniyle onların gözünde gerçek canavarın kendisi olduğunu fark etmesini sağlıyordu.

Kitapta ne oluyordu?

Romanın sonunda da Neville ölmek üzereyken, vampirler hakkında benzer bir farkındalığa varıyordu. Onları sürekli kaçırması ve üzerlerinde deneyler yapması nedeniyle gözlerindeki korkuyu görüyordu.

Neville'in son sözleriyse romana ve filme adını veren "Ben efsaneyim" oluyordu. Bu da vampir benzeri Darkseeker'ların gözünde bir canavar olarak efsaneleşeceğini bildiği anlamına geliyordu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU