George Floyd cinayetinden hüküm giyen Derek Chauvin hapishanede bıçaklandı

Arizona'daki cezaevinde saldırıya uğrayan eski polis memuruna "hayat kurtarıcı müdahaleler" yapıldı

Videodan alınan bu görüntüde Minneapolisli eski polis memuru Derek Chauvin, 25 Haziran 2021'de Hennepin County Adliyesi'nde mahkemeye hitap ediyor (AP)

George Floyd'u öldürmekten hüküm giyen polis memuru Derek Chauvin'in federal bir hapishanede bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığı bildirildi.

Associated Press'e konuşan bir kaynak, Chauvin'in cuma günü ABD'nin Arizona eyaletindeki orta güvenlikli Tucson Federal Hapishanesi'nde saldırıya uğradığını söyledi.

ABD Cezaevleri Bürosu, haber kuruluşuna yaptığı açıklamada ismini vermedikleri bir mahkumun saat 12.30 sularında saldırıya uğraması üzerine personelin "hayat kurtarıcı müdahaleler" yaptığını aktardı. Mahkum daha sonra tedavi ve değerlendirme için hastaneye götürüldü.

Cezaevleri Bürosu, hiçbir çalışanın yaralanmadığını ve FBI'a haber verildiğini belirtti. Yaklaşık 380 mahkumun bulunduğu tesiste ziyaretler askıya alındı.

Beyaz olan Chauvin'in, siyah olan Floyd'un 20 dolarlık sahte bir banknot kullanmaya çalıştığı iddia edilen bakkalın önündeki sokakta 9 dakikadan fazla boğazına diziyle bastırmasının ardından Floyd, 25 Mayıs 2020'de ölmüştü.

Bir görgü tanığı, "Nefes alamıyorum" diyen Floyd'un gittikçe zayıflayan feryatlarını videoya kaydetmişti. Floyd'un ölümü dünya çapında, bazıları şiddet içeren protestoların fitilini ateşlerken toplumu, polis şiddeti ve ırkçılıkla ulusal düzeyde hesaplaşmaya zorlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chauvin cinayetten dolayı federal bir hapishanede 21 yıllık hapis cezasını çekiyor. Yeni kanıtların Floyd'un ölümüne kendisinin neden olmadığını gösterdiğini iddia eden Chauvin, medeni haklarla bağlantılı olarak cinayetten giydiği federal hükmü bozmaya çalışıyor.

Chauvin 2021'de ikinci derece cinayet ve adam öldürme suçlarından hüküm giymişti. Floyd'un medeni haklarını ihlal ettiğine yönelik federal suçlamaları kabul eden eski polis memuru, 20 yıllık hapis cezasını çekiyor.

Eski polis memurları J. Alexander Kueng ve Thomas Lane de medeni haklarla ilgili federal davada suçlu bulunmuştu ve ikisi de iki ila üç buçuk yıllık hapis cezalarını yatıyor.

Lane, ikinci derece adam öldürmeye yardım ve yataklık etme suçunu da kabul etmişti. Eski polis memuru üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kueng'e de aynı suçlardan üç buçuk yıl hapis cezası verilmişti.

Minneapolisli eski polis memuru Tou Thao ise Floyd cinayetindeki rolü nedeniyle 4 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Thao, Floyd'un 2020'deki ölümüyle bağlantılı olarak ikinci derece adam öldürmeye yardım ve yataklıkla ilgili eyalet düzeyindeki yasal suçlamalardan mayısta suçlu bulunmuştu.

Bu ceza, Thao'nun medeni haklarla ilgili ayrı bir federal hükümde aldığı üç buçuk yıllık hapis cezasıyla eş zamanlı uygulanacak.

25 Mayıs 2020'de eski polis memuru Derek Chauvin, Floyd'u yere yatırıp diziyle boğazına 9 dakikadan fazla bastırırken Thao, görgü tanıklarını geride tutmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU