Çin havayolu şirketinin menüsündeki "köpek maması" görenleri şaşırttı

Sosyal medya kullanıcıları internette paylaşılan şaşırtıcı menü için "Bu tam olarak nedir?" diye sordu

(Reuters)

Uçaklarda servis edilen yemekler en iyi şartlarda bile parlak bir itibara sahip değil ancak yolcular arasında hiç yemek seçmeyenler bile yakın zamanda yapılan uçuşta menüdeki yanlış çevrilmiş bir seçeneği sipariş etmeden önce iki kez düşünebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

China Eastern Airlines uçağında bir yolcu tarafından çekilen business class menüsünün fotoğrafında sığır eti, deniz ürünleri ve çorba çeşitleri yer alıyordu.

Ancak talihsiz bir İngilizce çeviri dikkatleri çekti. Başlangıç seçenekleri arasında "bamyalı ithal köpek maması" da vardı.

Conrad Wu fotoğrafı Facebook'ta paylaşarak şöyle sordu:

Bu tam olarak nedir?

 


Yaklaşık bin kişi Facebook gönderisine yüzlerce paylaşım ve yorumla yanıt verdi.

Edward Poon, bunun havayolunun evcil hayvan dostu olduğu anlamına gelip gelmediğini sorarken, bir başkası bunun "size insan değil köpek muamelesi gösterdikleri" için olduğunu söyledi.

Coleman So, "Google translate'in sonuçları" diye uyarırken, Dai Ching şöyle şaka yaptı:

Bu hot dog (Sosisli sandviçin İngilizcesi birebir çevrildiğinde sıcak köpek anlamına geliyor -ed.n) olabilir mi?

Fotoğraf Reddit'te de paylaşıldı ve bir kullanıcı özellikle "ithal" köpek maması vurgusuna dikkat çekti. Kullanıcılar, "Görünüşe göre ekonomi sınıfındaki yolculara sadece yerli köpek maması veriliyor" diye şaka yaptılar.

China Eastern uçağındaki çevrilmiş menünün hangi yemeği kastettiği belli değil. The Independent açıklama için şirketle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Önceki aylarda bir havayolu şirketi, müşterilerine "etik bir seçim" olduğunu söyleyerek uçuş sırasında yemek yememelerini tavsiye etmişti.

Japonya Havayolları, 2020'den bu yana yolcuların belirli uçuşlarda yemek servisini almamalarını sağlayan "JAL Etik Seçim Yemek Servisini Atlama Opsiyonu" uygulamasını deniyordu. Havayolu şirketi artık bunu dünya çapındaki uçuş rezervasyonlarında kalıcı bir seçenek haline getirdi ve uçuş ortasında öğle yemeğinden kaçınmanın sürdürülebilirlik açısından faydalarını vurguladı.

Şubattaki bir uçuş sırasındaki kabus gibi yemek senaryosunda, Japonya'ya uçan ve vegan kahvaltı sipariş eden bir business class yolcusu, kendisine bir adet muz ve bir çift yemek çubuğu sunulduğunda şaşkına dönmüştü.

Yolcu, "Kalkıştan sonra muzu servis ettiğinde, bunun iç açıcı olmayan bir aperatif olduğunu düşündüm ama aslında tüm yemek servisi buydu" diye yazdı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU