Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi en iyi Arap üniversitesi seçildi

KAUST, araştırma alanında 100 puan elde etti

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST), Times Higher Education’ dergisi tarafından yayınlanan en iyi Arap üniversiteleri sıralamasında birinci sırada yer aldı. KAUST, araştırma alanındaki mükemmel performansıyla dikkat çekti ve bu alanda 100 puan elde etti. Bu başarıyla KAUST, 207 üniversite arasında en yüksek puanı alan iki üniversiteden biri oldu. Katar Üniversitesi de üçüncü sırada yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KAUST'un ‘Toplum Temeli’ ve ‘Uluslararası Beklenti’ alanlarında geçen yıla göre performansı daha da iyileşti. KAUST'un bu güçlü araştırma performansının, Suudi Arabistan'ın girişimci ekonomi hedefleriyle uyumlu olduğu belirtildi. Suudi Arabistan Foundation'in Araştırma Başkan Yardımcısı Pierre Magistretti, KAUST'un araştırma alanındaki güçlü performansını ülkenin Vizyon 2030’una uygun bir şekilde desteklediğini vurguladı. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Magistretti açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

KAUST'un yaptığı her şey, temel araştırmalardan başlayarak erken aşama uygulamalı araştırmalara ve nihai aşama uygulamalı araştırmalara kadar, Suudi Arabistan'ın ekonomik ilerlemesini desteklemek için tasarlanmıştır.

Pierre Magistretti, Riyad yönetiminin 2021 Haziran'ında Araştırma ve Geliştirme İnovasyon Kurumu'nu kurduğunu, kurumun ABD’deki Ulusal Bilim Vakfı ve Avrupa'daki Araştırma Komitesi gibi çalıştığını ve finansmanın artırıldığını vurguladı. Aynı zamanda yerel sorunlar, örneğin sürdürülebilir su tuzunu arıtma ve zorlu çöl tarımı gibi uygulamalı araştırmalar için uygun bir zemin sunduğunu kaydetti.

Magistretti ayrıca Arap Körfezi bölgesindeki üniversitelerin yanı sıra Mısır'ın da en iyi 100 üniversite listesindeki temsil oranının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu listede Mısır’dan 25 üniversite yer aldı. Ancak bu durum listede Mısır’dan, geçen yıla kıyasla dört üniversite daha az olduğunu gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU