Michael Schumacher'in kardeşi Ralf: "Hayat bazen adil olmuyor"

Schumacher'in kardeşi Ralf, 7 kez dünya şampiyonu olan kardeşine karşı Formula 1'de 10 yıl boyunca yarışmıştı

Ralf ve Michael Schumacher, F1'de yarış kazanan tek kardeşler (AFP)

Ralf Schumacher, kardeşi Michael Schumacher'in yaklaşık 10 yıl önce geçirdiği kaza hakkında konuştu: 

Hayat bazen adil olmuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yedi kez F1 dünya şampiyonu olan Michael, Aralık 2013'te Fransa'daki Meribel kayak merkezinde geçirdiği ve neredeyse ölümle sonuçlanan kayak kazasında hayatını değiştiren yaralar aldığından beri kamuoyunun karşısına çıkmadı.

Michael'ın eşi Corinna, İsviçre'deki evinde iyileşmeye çalışan Michael'ın sağlık durumunu gizli tutmakta ısrar ediyor.

1997-2006'da Formula 1'de Michael'a karşı yarışan Ralf, bu hafta kaza ve kazanın Schumacher ailesi üzerindeki etkisi hakkında kamuoyuna kısa bir açıklama yaptı.

Ralf, Alman yayın organı Bunte'ye, "Ne yazık ki bazen hayat adil olmuyor. Bunu kabul etmek zorundayız" dedi.

Onun [Michael'ın] çocukları Gina-Maria ve Mick'i gördüğümde kalbim gülümsüyor. Aileden biri benden tavsiye isterse, ben oradayım.

Kendi yollarını çiziyorlar.

Schumacher'in oğlu Mick geçen yıl Haas'taki F1 yarış koltuğunu kaybetti ve halihazırda, Michael'ın 2010-2012'de yarıştığı Mercedes'te yedek pilot.

Schumacher ailesinin avukatı Felix Damm bu hafta Ferrari'nin ikonik ismi hakkında neden hiçbir resmi "nihai raporun" kamuoyuna açıklanmadığını detaylandırdı.

Damm, Alman yayın kuruluşu LTO'ya, "Bu her zaman özel şeylerin korunmasıyla ilgiliydi" dedi. 

Michael'ın sağlığıyla ilgili nihai bir raporun, bunu yapmanın doğru yolu olup olamayacağını düşündük.

Ancak bu işin sonu gelmezdi, sürekli güncellenen 'su seviyesi raporları' olması gerekirdi ve medyanın habere yönelik ilgisinin ne zaman biteceği ailenin kontrolünde olmazdı.

Ferrari'nin eski patronu Jean Todt'un Schumacher ailesiyle yakın bir ilişkisi var ve geçen yıl Alman pilotu bazı durumlarda haftada üç kez gördüğünü açıklayarak 54 yaşındaki pilotun "emin ellerde... onu sevenlerle çevrili" olduğunu söylemişti.

Todt ayrıca geçen yıl temmuzda, Alman pilotun sağlık durumunun bilinmemesine rağmen, F1 yarışlarını hâlâ Schumacher'le birlikte izlediğini açıklamıştı.

Todt, Alman yayın kuruluşu RTL'e "Michael'ı özlemiyorum, onu görüyorum" demişti. 

Evet, bu doğru, grand prix'leri Michael'la birlikte izliyorum. Ama elbette, sanırım özlediğim şey eskiden birlikte yaptıklarımız.

Todt, Schumacher'in 2000-2004'te 7 dünya şampiyonluğundan 5'ini kazandığı Ferrari'deki başarılı döneminde birlikte çalıştıkları zamandan bu yana Alman pilotun yakın arkadaşı.

Nisanda Die Aktuelle'nin editörü, Alman dergisinin Schumacher'den sahte alıntılar üretmek için yapay zeka kullanmasının ardından görevden alınmıştı.

Dergi, 15 Nisan tarihli kapağında yapay zeka yanıtlarını "özel röportaj" olarak gösterdiği için internetteki hayranları tarafından "utanç verici" diye nitelenmişti.
 

Corinna ve Michael
Schumacher'in eşi Corinna, ölümle burun buruna geldiği kayak kazasından sonra F1'in ikonik isminin mahremiyetini korumakta ısrarcı (AFP)


2021'de yayımlanan Schumacher adlı Netflix belgeselinde Corinna, ailesinin durumla nasıl başa çıktığını ve "hayatlarına devam etmeyi" nasıl sürdürdüklerini ayrıntılarıyla anlatmıştı.

Corinna, "Michael burada. Farklı ama o burada ve benim için bu, bize güç veriyor" demişti.

Biz birlikteyiz. Evde birlikte yaşıyoruz. Terapi yapıyoruz. Michael'ı iyileştirmek ve rahat etmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ve ona ailemizi, bağımızı hissettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ve ne olursa olsun, elimden gelen her şeyi yapacağım. Hepimiz yapacağız.

Michael'ın eskiden ve hâlâ sevdiği şekilde bir aile olarak devam etmeye çalışıyoruz. Ve hayatımıza devam ediyoruz. Onun her zaman söylediği gibi, 'özel olan özeldir'.

Özel hayatından mümkün olduğunca keyif almaya devam edebilmesi benim için çok önemli. Michael bizi her zaman korudu ve şimdi biz Michael'ı koruyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU