Eleştirmenlerin yerden yere vurduğu Netflix yapımının yönetmeni filmini savundu

"Harry Potter kopyası" demişlerdi

Fantastik film geçen yıl 19 Ekim'de Netflix'te gösterime girmişti (Netflix)

İyilik ve Kötülük Okulu'nun (The School for Good and Evil) yönetmeni, yoğun olumsuz eleştirilere karşı filmini savunmak için gösterime girmesinden bir yıl sonra atağa geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soman Chainani'nin çok satan kitabından uyarlanan 2022 yapımı Netflix filmi, masal kahramanları ve kötü adamlar için iki ayrı okul fikrini işliyor. 

Yayın platformu, filmin konusunu kısaca şöyle açıklıyor:

Yakın dost olan Sophie ve Agatha, kendilerini peri masallarında yer alacak kahramanların ve kötü karakterlerin gittiği sihirli bir okulda bulunca aralarındaki bağ sarsılır.

Yönetmen Paul Feig imzasını taşıyan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden yalnızca 37'lik bir puan elde edebilmişti.

Gösterime girmesinden bir yıl sonra Feig, bir hayranının projeyle ilgili kendisine ulaşmasının ardından filmini savundu.

Feig, eleştirmenlerin filmini yerden yere vurduğunu ancak İyilik ve Kötülük Okulu'nun oyuncu kadrosu ve ekibiyle gurur duyduğunu söyledi.

"Hey, teşekkürler! Eleştirmenler bizi mahvetti ama ben bu filmle, muhteşem oyuncu kadrom ve ekibimin çalışmalarıyla gurur duyuyorum" diyen yöntmen, filmin "Harry Potter kopyası" olduğu iddiasına da karşı çıktı. 

Son derece popüler bir kitap serisine dayanıyor ve harika bir hikaye.

2022 yapımı filmin başrollerinde Sophia Anne Caruso, Sofia Wylie, Jamie Flatters, Charlize Theron ve Kerry Washington yer almıştı.

Sert eleştiriler ve Netflix'teki düşük izlenme oranları nedeniyle filmin devamının çekilmesi şimdilik düşünülmüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, The Wrap

DAHA FAZLA HABER OKU