Taylor Swift ve BTS hayranları, Arjantin seçimlerinde ortak cephe kurdu

İkinci tura kalan cumhurbaşkanı adayı Milei'ye "Hayatının en büyük hatasını yaparak Taylor Swift hayranlarına bulaştın" dendi

Taylor Swift'in Eras turnesi kapsamında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 9-10-11 Kasım'da düzenleyeceği konserlerin biletleri temmuzda tükenmişti (Reuters)

Arjantin'de Taylor Swift ve K-pop'un önde gelen gruplarından BTS'in hayranları, radikal sağcı cumhurbaşkanı adayı Javier Milei'yi hedef alınca sosyal medya karıştı.

Swift hayranları, paylaşımlarında Özgürlük Gelişimi'nin (La Libertad Avanza -LLA) adayı Milei ve yanında cumhurbaşkanı yardımcılığı için yarışan Victoria Villarruel'in yürüttüğü seçim kampanyasını eleştirdi.  

Swifties Contra LLA adlı hesaptan yapılan paylaşımda, "Milei zor kazanılmış tüm haklarımızı elimizden almaya gelen anti-demokratik sağ kanadı temsil ediyor. Milei=Trump" ifadeleri kullanıldı. 


Gönderide, Milei ve Villarruel'in "feminizme karşı çıktığı ve toplumsal cinsiyete dayalı ücret eşitsizliğinin gerçek olmadığını savunduğu" eleştirisi yapıldı. 

Grubun gönderisinde, "Taylor'ın da dediği gibi, tarihin doğru tarafında olmalıyız" ifadeleri de kullanıldı. 

Arjantin'in ünlü televizyon sunucularından Jorge Rial de paylaşıma destek vererek, C5N kanalında 26 Ekim'deki yayınında Milei'ye şöyle seslendi: 

Hayatının en büyük hatasını yaptın, Taylor Swift hayranlarına bulaştın. Geri çekil, aptal, bu işin içinden çıkamazsın.

Öte yandan tartışmaya BTS hayranları da katıldı. BTS En Argentina adlı hesaptan yapılan paylaşımda, Villarruel'in grubun adını "cinsel yolla bulaşan hastalık ismi gibi" diye nitelediği 2020'deki tweeti hedef alındı. K-pop hayranları, "Villarruel'in BTS'in imajına yönelik nefret ve yabancı düşmanlığı içeren ifadelerini reddediyoruz" dendi. 

BTS hayranlarına, merkez sol kanattaki Vatan için Birlik (Union por la Patria -UP) ittifakından Ekonomi Bakanı Sergio Massa'ya karşı aday adaylığı mücadelesini kaybeden siyasetçi Juan Grabois'den de destek geldi. 

Grabois, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Villarruel'i hedef alarak, "Şeytani kadın, BTS'e laf söyleyen bana laf söylemiş sayılır. K-pop'a bulaşamazsın" ifadelerini kullandı.

Milei ve Villarruel'den eleştirilere yanıt gelmedi.  

Arjantin'de seçimler ikinci tura kaldı

22 Ekim'deki genel seçimlerde, UP ittifakının adayı Massa yüzde 36,68 oy alırken, 13 Ağustos'taki önseçimlerde en yüksek oyu kazanan LLA'dan Milei ise yüzde 29,98'de kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana muhalefetteki Değişim İçin Beraber (Juntos por El Cambio -Juntos) koalisyonunun adayı Patricia Bullrich de yüzde 23,83'le üçüncü sırada yer almıştı. 

Hiçbir adayın yeterli oy oranına ulaşamaması nedeniyle cumhurbaşkanı, 19 Kasım'da Milei ve Massa'nın yarışacağı ikinci turda belirlenecek.

Arjantin'de yıllık enflasyon, ağustosta yüzde 124,4'le son 32 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Milei ise Arjantin Merkez Bankası'nı kapatma ve ülkenin para birimini ABD dolarına çevirme vaatleriyle gündem olmuştu.


Independent Türkçe, Guardian, AA, Buenos Aires Herald

DAHA FAZLA HABER OKU