Dune'un yıldızı hangi aktörden ilham aldığını itiraf etti

"Bazıları alay ediyordu ama ben izlediğim en iyi filmlerden biri olduğunu düşündüm"

Dune serisinde Timothée Chalamet'nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac ve Jason Momoa gibi ünlü isimler rol alıyor (Warner Bros)

Timothée Chalamet, adıyla aynı baş harfleri taşıyan bir başka aktörü örnek alıyor: Tom Cruise.

Chalamet, köklü Amerikan dergisi GQ'ya verdiği kapak röportajında, Cruise'un uzun zamandır beklenen devam filmi Top Gun: Maverick'i, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) yapım aşamasındayken 8 kez izlediğini açıkladı. 

Sinema salonu kapatıp tüm ekibi davet etti

Chalamet, Budapeşte'de bir sinema salonunu kapattı ve tüm Dune: Çöl Gezegeni oyuncularını ve ekibi, Top Gun: Maverick gösterimine davet etti.

Chalamet, "Top Gun geçen yaz Dune'u çekerken benim için son derece ilham vericiydi" diyerek ekledi: 

Ekipten bazıları alay ediyordu ama ben izlediğim en iyi filmlerden biri olduğunu düşündüm.

Chalamet, ilk Dune filminden sonra zor sahneler için kendisine motosiklet ve helikopter antrenörleri de dahil olmak üzere eğitmen önerisinde bulunduğu için Cruise'u övdü.

Cruise'dan ilham verici mesaj

Cruise, Top Gun ve Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) gibi aksiyon filmlerinde dublör kullanmamasıyla ünlü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Chalamet, "Tom Cruise'la tanıştmamızın ardından, ilk Dune'u bitirdikten hemen sonra bana ilham verici harika bir e-posta gönderdi" dedi. 

Chalamet, çalışamalarının karşılığını da aldı. Dune: Çöl Gezegeni'nin yönetmeni Denis Villeneuve, GQ'ya yaptığı açıklamada, Chalamet'nin zorlu sahnelere kendini adadığını, belki de kısmen Cruise'un tavsiyeleri sayesinde ikinci film için daha "eğitimli" olduğunu ekledi.

"Her zaman hazırdı"

"Aksiyon açısından, ilk filmden çok daha eğitimli ve dövüş sahnelerine hazır olduğunu hissettim" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki için gösterdiği disiplin seviyesinden çok etkilendim. Bilirsiniz, bir filmin başrol oyuncusu olduğunuzda, işinize yaklaşımınız ve disiplininiz ekibin geri kalanı üzerinde mutlaka bir dalgalanma yaratacaktır. Sete ilk gelen oydu, her zaman hazırdı. Timothée'nin bu disiplini benimsemesi, bu filmde gerçek bir başrol oyuncusu haline gelmesi beni çok memnun etti ve etkiledi.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, 15 Mart 2024'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, Indiewire, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU