Breaking Bad'in yaratıcısı meşhur sahne için "Yaptığım en aptalca şey" dedi

"Kafamı yavaşça duvara vururdum"

Bryan Cranston, Breaking Bad'deki başarılı performansıyla Emmy kazanmıştı (AMC)

Breaking Bad'in yaratıcısı Vince Gilligan, dizinin 5. sezonunun açılış sahnesini değerlendirdi ve bunu şimdiye kadar yaptığı "en aptalca şey" olduğunu söyledi. 

"Sahneyi yazarken ne olacağını bilmiyordum"

Breaking Bad'in 5. ve son sezonu, farklı bir kimlikle yaşayan, üstü başı yırtık pırtık ve sakallı Walter White'ın 52. doğum gününde gittiği restoranda iç karartıcı bir kahvaltı yaptığı bir sahneyle başlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Restorandan ayrıldıktan sonra, içinde M60 makineli tüfek bulunan bir Cadillac'ın bagajını açıyor ve sahne en heyecanlı yerinde izleyiciyi merakta bırakarak sona eriyor.

Çok sevilen dizinin finalinin 10. yıldönümü vesilesiyle Variety'ye röportaj veren Gilligan, son sezonun açılış sahnesini değerlendirdi. Sahneyi yazarken Walt'un makineli tüfekle ne yapacağını bilmediğini söyleyen Gilligan, bu kararı şimdiye kadar yaptığı "en aptalca şey" olarak nitelendirdi. 

"Kendimi buna adadım"

"En büyük korkumuz o lanet makineli tüfekle ne yapacağımızdı" diyen Amerikalı sinemacı sözlerini şöyle sürdürdü:

Son 16 bölümün başında, Walt'a bir makineli tüfek aldırdık. Hatırladığım kadarıyla bizi en çok korkutan şey buydu çünkü bunu yaptık, ben de kendimi buna adadım. Kariyerim boyunca yaptığım en aptalca şeylerden biri, Walter White'ın ne yapacağını bilmediğimiz halde makineli tüfek alması fikrine bağlı kalmaktı.

"Çıldırdığım aylar oldu"

Elinde hiçbir ipucu olmadığını söyleyen Gilligan, şöyle dedi:

Tamamen çıldırdığım aylar oldu. Bir gün boyunca yazarlar odasında olurduk ve ben kafamı yavaşça duvara vururdum. Kendime zarar verecek kadar değil ama fikirleri sarsacak kadar. Ve herkes benim için endişelenirdi.

"Her şeyini kaybetti"

Makineli tüfekle ne yapacaklarını çözdüklerinde barajın yıkıldığını söyleyen Gilligan, sonraki kararları nasıl verdiklerini de anlattı:

O noktadan sonra kazanması gerektiğini anladık. Kibri, gururu ve egosu yüzünden her şeyini kaybetti. Ailesini kaybetti, ruhunu kaybetti. Ama bir şekilde kazanmak zorunda. En azından o parayı ailesine teslim etmeli.

"Sezona patlamayla başlayalım"

Sözü yine makineli tüfeğe getiren Gillian, sözlerine şöyle devam etti:

Yaptığım en aptalca şeydi. 'Bu sezona patlamayla başlayalım' dedim. Walt'un 52. doğum günü, Denny's'de tek başına olsun. Ve berbat görünüyor. Unabomber'a benziyor. Denny's'de ne işi var? Walt'un hikayesinin iyi bitmeyeceği aşikardı, bu yüzden kanserin geri dönmüş gibi görünmesi fikri doğru geldi.

"Nereye gittiğini bilmiyorduk" diyen Gilligan, "Bu kadar az şey bilmemiz hayret verici. Bunu çözebileceğimizi düşünmek benim açımdan biraz kibirdi" diye ekledi.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU