Bahçeli'den Soylu ve Yerlikaya eleştirilerine yanıt

"FETÖ'cülerin Soylu'ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki içişleri bakanını kötülemeleri ülkemize kurulan zaman ayarlı tuzaktır"

Fotoğraf: AA

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci beş yıllık dönemine de kazasız belasız üstelik hürmet duyulacak demokratik olgunlukla geçilmiştir. Sözde kararda Türk milletinindir. Bunalımdan bunalıma sürüklenen ve akıl  tutulması yaşayan CHP genel başkanının bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur açıklaması aziz milletimize hakaret ve husumet beyanıdır. Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu’nun milletimizin takdirine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Cumhurbaşkanımızı seçen Türk milletidir. Bunun neresinde ahlaki ve siyasi boşluk vardır?" dedi.

Bahçeli şöyle devam etti:

Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesi görevinin başındadır. Kılıçdaroğlu kendine baksın, işine baksın! Her rüzgâra yelken açmaya devam edip kaybettiği siyasi meşruiyet ve itibarını tekrar nasıl kazanacağını hesap etsin. CHP yoldan çıkmış, yozlaşma uçurumunun dibine çakılmıştır. MHP ve Cumhur İttifakı kuru sıkı atan  siyasi kadavralarla polemik yarışına girip de zaman kaybedecek kadar şaşkın ve şuursuz değildir.

Bahçeli’den Soylu ve Yerlikaya açıklaması

Bahçeli, konuşmasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve görevdeki İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya yönelik eleştirilere ilişkin şunları söyledi:

Tescilli FETÖ'cülerin özellikle sayın Süleyman Soylu'ya iftira kuyruğuna girmeleri, bazılarının da görevdeki içişleri bakanını kötülemeleri ülkemize kurulan bir zaman ayarlı tuzaktır. Emniyet teşkilatında tecrübeyle ve kahramanca görev yapan fakat bir sebepten dolayı görevden alınan bazı isimler etrafında, dedikodu kampanyasına tevessül edilmesi asla doğru ve hakkaniyetli bir uygulama da değildir. Terörle mücadeleyi cesaretle ve inanmışlıkla icra eden kamu görevlilerimizin itibarıyla ve mesleki onurlarıyla oynanması çok tehlikeli sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu vatan için kim canını ortaya koyar diye sorulduğunda sağına soluna bakmadan arkasını, önünü kollamadan, ben varım diyen vatan evlatlarına sahip çıkmak üstlendikleri makam ve görevlerinde sabit tutmak milli güvenliğimizin kaçınılmaz bir gereğidir. Nefisleri ve ertelenmiş hesapları çatıştırarak devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek çok zordur. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden sonra vatana ve millete fedakarlıkla hizmet eden evlatlarımızı darıltırsak, incitirsek kırıp küstürürsek Allah muhafaza günü geldiğinde ihtiyaç hasıl olduğunda sonu şehadet veya gazilik olan şanlı bir mücadele esnasında ararsak bile hiç kimseyi bulamayız. Devlet yönetiminde duygusallık olmaz. Devlet yönetiminde ihmal olmaz. Devlet yönetiminde kahramana mükafat, haine cezadan başka bir şey olamaz. Terörle mücadelede deneyim kazanmış ahlaken ve vicdanen milletine kendisini vakfetmiş kim varsa başımızın tacıdır onların üzülmesi ve dışlanması çok sakıncalıdır.

Emekli zammı açıklaması

Emekli maaşları konusunda değinen Bahçeli, "Sosyal ve ekonomik reformlarla toplumsal refah ve rahatlamayı daha da güçlendirmektir. Enflasyonla mücadelede başarılı sonuçlar alınmaktadır. Herkesin ortak şikâyeti olan hayat pahalılığı günden güne tesirini kaybedecektir. Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka bir seçenek kalmamıştır. Emekli maaşlarındaki muhtemel iyileştirmeler enflasyon üzerinde zam verilmesi hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU