76 yaşındaki Arnold Schwarzenegger, gençliğini değerlendirdi: "Artık daha bilgeyim"

Oyuncu ve eski siyasetçi, yakında çıkacak kişisel gelişim kitabı Be Useful: Seven Tools for Life'ta okuyuculara hayata dair tüyolar veriyor

Arnold Schwarzenegger (AFP)

Gençlik yıllarına dönüp bakan Arnold Schwarzenegger, o zamandan beri öğrendiklerini, büyüyüp değişmesini değerlendirdi.

Okurlarına yaşamla ilgili tüyolar verdiği, yakında çıkacak kişisel gelişim kitabı Be Useful: Seven Tools for Life'ın (İşe Yarayın: Hayatınızı Kurtaracak 7 Araç) yayımlanmasından önce verdiği yeni bir röportajda Terminatör'ün (Terminator) 76 yaşındaki yıldızına halinden memnun olup olmadığı soruldu.

People'a konuşan Schwarzenegger "Memnun derken neyi kastettiğinizi bilmiyorum" dedi.

Ben her zaman memnunum ama nasıl demeli, her zaman daha fazlasına da açım. İlk ödülümle uyumuştum. Kimse onu benden alamazdı. Ama aynı zamanda, ikinci Mr. Universe unvanının peşinden gitmek için diğer ayağımı çoktan yataktan çıkarmıştım.

Avusturya'da doğan Schwarzenegger ilk 15 yaşında ağırlık kaldırmaya başladı. Bundan birkaç yıl sonra, 1967'de, amatör uluslararası vücut geliştirme yarışmasını 20 yaşındayken kazanan Schwarzenegger, Mr. Universe unvanını üç kez daha alarak yoluna devam etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 yaşında ABD'ye göç eden sporcu, 23 yaşında dünyanın en prestijli vücut geliştirme yarışması olan Mr. Olympia'nın en genç galibi oldu. 1970 ve 1980 arasında 6 şampiyonluk daha kazandı.

Eski siyasetçi "Bugün bulunduğum noktada kendimi iyi hissediyorum. Çok daha bilge olduğumu hissediyorum. Çok daha akıllıyım. Pek çılgın değilim. Başkalarını daha çok düşünüyorum. Onların duygularını daha çok düşünüyorum" dedi.

20'li yaşlarınızda bunların hiçbirini yapmıyorsunuz. Hep ben, ben, ben, ben. Zaman geçtikçe hatalarınızdan ders alıyorsunuz.

Schwarzenegger o dönemde oyunculuğa yöneldi. Sinemaya 1970 yapımı düşük bütçeli film Herkül New York'ta (Hercules in New York) ile adım attı. The Villain ve Scavenger Hunt gibi yapımlardaki diğer birkaç küçük rol ve oyunculuğun ardından, Schwarzenegger nihayetinde çıkış yaptığı başarıyı 1984 yapımı Terminatör'de yakaldı. Schwarzenegger, Terminatör serisinde 5 filmin daha başrolünde oynayarak kariyerini sürdürdü.

Schwarzengger, Terminatör'deki başarısı devam ederken 2003'ten 2011'e kadar Kaliforniya'nın 38. valisi olarak görev yaptı.

Mirası sorulduğunda, 5 çocuk babası Schwarzeneger şöyle cevap verdi:

Herkesin kendine göre bir yorumu olacaktır.

Oyuncu, "Tek yapmaya çalıştığım yeteneklerimi kullanmaya gayret göstermek ve başkalarına yardım etmek. Bugün bulunduğum yere gelmemi gerçekten sağlayan şey, yaptığım basit şeyler" diye ekledi.

Schwarzenegger'in eski eşi Maria Shriver'dan 4 çocuğu var: 33 yaşındaki Katherine, 32 yaşındaki Christina, 30 yaşındaki Patrick ve 26 yaşındaki Christopher. Maria Baena'dan ise Joseph adında 26 yaşında bir oğlu var.

Ünlü oyuncu ayrıca Katherine'in, eşi Chris Pratt'ten olan iki çocuğunun da dedesi: üç yaşındaki Lyla ve bir yaşındaki Eloise.

Be Useful: Seven Tools for Life, 10 Ekim'de yayımlanacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU