Disney World'e giren ayı paniğe neden oldu

Biyologlar, hayvanın büyük olasılıkla kış uykusuna yatmadan önce yiyecek aradığını söylüyor

(Reuters)

Başıboş dolaşan siyah ayı, ABD'nin Florida eyaletindeki Disney World'ün bazı araçlarını geçici süreliğine kapatmasına yol açtı.

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu (FWC), pazartesi günü Orlando'da yer alan Magic Kingdom'daki bir ağaçta görülen siyah ayıdan haberdar olunduğunu ve hayvanın büyük olasılıkla kış uykusuna yatmadan önce yiyecek aradığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum, "Çoğu durumda, ayılara alan tanınması ve kendi başlarına hareket etmeleri en iyi seçenek olsa da mevcut şartlar nedeniyle personel ayıyı yakalamak ve başka bir yere nakletmek için çalışıyor" diye belirtti.

Parka gelen FWC'nin Ayı Yönetimi Programı biyologları ve FWC Kolluk Kuvvet görevlileri "ayıyı yakalamak ve başka bir yere nakletmek için çalışıyor."

Geçici olarak kapatılan etkinlikler arasında Big Thunder Mountain Railroad, Hall of Presidents, Liberty Square Riverboat, A Pirate's Adventure ve Tom Sawyer Island'ın yanı sıra Fantasyland, Frontierland ve Main Street dahil Walt Disney World Railroad yer aldı.

Walt Disney World tarafından pazartesi öğleden sonra yapılan açıklamada, ayıyı arama çalışmalarının sürdüğü ve Magic Kingdom Park'taki Frontierland, Liberty Square ve Adventureland'in yeniden açıldığı duyuruldu.

Böylece bu yıl parka ikinci kez vahşi bir hayvan girmiş oldu.

Temmuzda bir sincap, Magic Kingdom'ın Carousel of Progress aracında eğlenirken kayda alınmıştı. Tüylü ziyaretçi, klasik tiyatro gösterisinin 20. yüzyılın teknolojik gelişmelerini anlatan sahneleri sırasında etrafta koşuştururken görülmüştü.

FWC'ye göre, Florida'nın hemen her yerinde bulunabilen ayılar iğneyapraklı, kuru ve alçaktaki ormanlar, bataklıklar, çalılık meşe sırtları, koy başları ve "hamak" habitatlarının bir karışımını tercih ediyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU