Havuzlara drone'la boya atan adam gözaltına alındı

Yerel bir otel işletmesi, renk bombaları nedeniyle onbinlerce dolarlık zarara uğradı

Drone'la yüzme havuzlarına boya atan adamın gerekçesi halen bilinmiyor (ABC 7)

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Atlantic City yakınlarında birkaç yüzme havuzunun aniden yeşile döndüğü tuhaf bir gizem çözülmüş gibi görünüyor.

45 yaşındaki Patrick Spina IV, geçen hafta polisin Absecon'daki mahallelerde havuzlara boya atan bir drone'u iş yerine kadar takip etmesi üzerine gözaltına alındı. Spina'ya, birden fazla cezai zarar verme suçu isnat edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spina'nın kendine özgü eğlencesi ilk kez haziran sonlarında, misafirlerin kullandığı havuzun neon renge büründüğünü gören yerel bir otel yöneticisi tarafından fark edilmişti.

Galloway Township'teki Quality Inn'in genel müdürü Sandra Woolstion, ABC'ye konuştu ve "Havuzun tamamen yeşil olduğunu gördüm ve 'Vay canına, neler oluyor?' dedim. Sonra havuzun dibinde bir boya paketi gördük ama ne olduğunu bilmiyorduk" dedi.

Woolstion, bunun yeşil su yosunu olmadığını bildiğini ancak havuzu boşalttırıp temizlettikten sonra bile boyanın drone'lu haydut tarafından yaz boyunca en az bir düzine kez daha atıldığını söyledi.

Woolstion, havuzun her seferinde temizlenmesinin çok pahalı olduğunu, onbinlerce dolarlık bakım masrafı çıktığını ve misafirlerin havuzun kapanmasından dolayı sık sık büyük hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.

"Kızlar burada 'Aman Tanrım, yüzmek istiyoruz' falan diyerek duruyordu. Bazıları ağlıyordu" dedi.

'Benimle dalga mı geçiyorsun?!' dedim. Kendim de ağladım. Ofisime gidip sinir krizi geçirdim.

Woolstion, sadece havuzun yenilenmesi için fatura ödemekle kalmadı, havuzun kapanması nedeniyle de zarar etti ve personeline havuzu gözetlemeleri için fazla mesai ücreti vermek zorunda kaldı.

The New York Times'a konuşan Woolstion "Bu beklediğimizden çok daha fazlaydı" dedi.

'Artık bununla başa çıkamıyorum. Bu çılgınlık. Bu bana çok pahalıya mal oluyor' falan diyordum.

 

Sandra Wooliston
New Jersey'deki Quality Inn'in genel müdürü, havuzuna oynanan acımasız oyun nedeniyle "sinir krizi" geçirdiğini söyledi (ABC 7)

 

Polis aynı olayın evlerinin havuzlarına da yapıldığını bildiren kişilerden başka ihbarlar da almaya başladı.

Absecon Polis Şefi James Laughlin, "Havuzunda vakit geçiren bir sakinimiz vardı ve tepede bir drone görmüş. Drone o anda havuzuna bir şey atmış ve havuz anında yeşile dönmüş" dedi.

Ancak Spina'nın drone'u artık fark edilmeden uçamayacak kadar fazla gezintiye çıkmıştı. Yeşil boyayı taşıyan drone geçen cuma Quality Inn'in üzerinde tekrar görüldüğünde, polis Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) getirdiği personelle drone'u yakındaki bir işletme olan Comfort Isıtma ve Soğutma Çözümleri'ne kadar takip etti.

Bu bilgiyle polis, işletme sahibi Spina'yı gözaltına aldı.

Yeşil pigmentin, genellikle arama kurtarma ekipleri tarafından kullanılan ve havuzlara zarar verebilen deniz boyası olduğu ortaya çıktı.

Polis, Spina'nın havuzları boyama gerekçesinden halen emin olmadıklarını söyledi.

Öte yandan suçları soruşturan FAA, drone'ları güvenli olmayan bir şekilde kullanan kişilerin 30 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabileceğini ve drone lisanslarının askıya alınabileceğini veya iptal edilebileceğini söyledi.

Kurum, salı günü yaptığı açıklamada, "FAA düzenlemeleri herhangi bir hava aracının emniyetsiz veya yetkisiz çalıştırılmasını yasaklıyor. Halkı, bu tehlikeli yasadışı faaliyeti caydırmaya yardımcı olmak için yetkisiz drone operasyonlarını yerel kolluk kuvvetlerine bildirmeye teşvik ediyoruz" diye uyardı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU