TikTok fenomeni veteriner, köpeklere tenis topu verilmemesini söyledi

TikTok'ta popüler bir veteriner, tenis toplarının köpeklerin ağzına zarar verebileceği uyarısını yaptı

Wimbledon'daki All England Tenis Kulübü'nde bir polis köpeği ağzında tenis topu taşıyor (AFP)

TikTok'ta popüler bir veteriner, köpeğinize tenis topu vermenin ciddi bir sağlık riski yaratabileceği uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya platformunda 2 milyondan fazla takipçiye sahip Dr. Hunter Finn, top getirme oyunu sırasında atılırken topun yüzeyinin pürüzlü hale gelebileceğini, tükürük, kir ve kumun birleşerek topu "zımpara kağıdı gibi" yapabileceğini ve bunun da köpeğin ağzına zarar verebileceğini söyledi.

Veterinere göre bu, diş ve diş etinde ciddi hasara neden olabilir.

Videoda konuşan Dr. Finn şunları söyledi:

Köpeğinize tenis topu vermeyi bırakın... Şu anda muhtemelen 'Dr. Finn, [tenis topu] köpeğime nasıl zarar verir?' diye düşünüyorsunuz. Köpeğinizle yakalamaca oynarken ve bu şeyi fırlatırken topa tükürük, kir ve kum bulaşıyor ve [bu şey] temelde zımpara kağıdına dönüşüyor.

"Köpeğiniz topla oynarken top ağzında döndükçe, siz topu yakaladıkça, top defalarca fırlatılıp alındıkça... köpeğinizin ağzı bu şekilde görünmeye başlayacaktır" diyen veteriner, genellikle çekilmesi gerekebilen hasarlı köpek dişlerinin bir görüntüsünü gösterdi.

Dr. Finn, evcil hayvan sahiplerine bunun yerine lastik top gibi "kum, kir ve benzeri şeyleri toplamayacak daha pürüzsüz bir top" tercih etmelerini önerdi.

Amerikalı veteriner daha önce muzların köpekler için "iyi bir ödül" olduğunu söylemiş fakat küçük köpeklerin sahiplerine evcil hayvanlarına muzun yalnızca çeyreğini vermelerini tavsiye etmişti.

Temmuzda veterinere götürülen bir köpeğin çekilen röntgeninde iki tenis topu yuttuğu ortaya çıkmıştı. Loki adlı evcil hayvanı tedavi eden PDSA veterineri Catherine Burke, vakanın "ölüm kalım meselesi" olduğunu söylemiş ve diğer evcil hayvan sahiplerini tenis toplarının evcil hayvanları için yaratabileceği tehlikelere karşı uyarmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU