ABD'de dükkanının önüne gökkuşağı bayrağı asan 66 yaşındaki kadın öldürüldü

Kâr amacı gütmeyen yerel bir kuruluşa göre 66 yaşındaki Laura Ann Carleton, LGBTQ toplumuna dosttu

(AFP)

Kaliforniyalı bir işletme sahibi, mağazada asılı LGBTQ bayrağından şikayetçi olan bir şüpheli tarafından vurularak öldürüldü.

San Bernardino Şerif Bürosu adı açıklanmayan kişinin, "dükkanın dışında duran gökkuşağı bayrağı hakkında çeşitli aşağılayıcı yorumlar" yaptıktan sonra 66 yaşındaki Laura Ann Carleton'ı sahip olduğu Mag Pi adlı giyim mağazasında öldürdüğünü açıkladı.

Cuma günü 17.00 sularında ateş açıldığı ihbarları üzerine polisler olaya müdahale etti. Carleton'ın olay yerinde öldüğü, Şerif Bürosu'nun açıklamasında belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay mahalinden yaya kaçan saldırgan daha sonra yetkililerce Torrey Yolu ve Rause Rancho Yolu yakınlarında bulundu. Kimliği henüz açıklanmayan silahlı şüpheli, polisle girdiği "ölümcül çatışmada" öldürüldü.

Silahlı şüphelinin kimliği henüz açıklanmadı.

Mağazanın internet sitesine göre 28 yıldır evli olan Carleton, 9 çocuk annesiydi.

Kızı Ari, annesinin öldürülmesini "nefret suçu" diye nitelediği üzücü Instagram paylaşımında onu "korkusuz, havalı ve şefkatli" bir insan ifadeleriyle andı:

Çoğunuzun bildiği gibi güzel annemiz, 18 Ağustos Cuma günü gerçekleşen anlamsız bir şiddet eylemiyle bizden alındı. Dükkanının önüne gururla astığı onur bayrağı nedeniyle öldürüldü. Hataya yer yok, bu bir nefret suçuydu. Bayrakları daha önce de indirilmişti ve tepkisi her zaman daha büyüğünü asmak olmuştu. Ailemiz çaresiz. Bizim sevgi dolu anamızın olmadığı bir gerçeklikte yolumuzu bulmaya çalışırken önümüzde uzun bir yol olacak. 

El üstünde tuttuğu bir yerde, inandığı bir şeyi hararetle savunup yapmaya bayıldığı şeyi yaparken çabucak veda etmesinde huzur buluyoruz. Korkusuz, havalı ve şefkatliydi, her zaman önce diğerlerini düşünürdü.

Ailemizin hem sevdiklerinden hem de yabancılardan benzer bir şekilde gördüğü sevgi ve destekler çığ oldu ve bizi çok etkiledi. En karanlık günlerimizde bize umut ve ışık oldular. Yaptığımız her şeyde onaylama, aşk ve eşitliği savunmayı sürdüreceğiz. Aşk her zaman nefrete karşı galip gelecektir.

Hollywood yıldızları ve LGBT+ toplumu üyeleri de korkunç Carleton'ın öldürülmesi hakkında seslerini çıkartarak bu anlamsız cinayeti kınadı. 66 yaşındaki kadını anarlarken bu şoke edici cinayetine LGBT+ karşıtı duyguların ve nefretin ABD'ye yayılmasının işareti olduğu uyarısında bulundular. 

Eserleri arasında Nedimeler (Bridesmaids) ve Ateşli Aynasızlar (The Heat) gibi filmler bulunan Hollywood yönetmeni Paul Feig, pazar günü bir anma mesajı yayımlayarak "harika arkadaşım" dediği Carleton'ın genç bir erkek tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Feig, Instagram'daki mesajında "[Carleton] dükkanının dışında büyük bir onur bayrağı dalgalandırmasını sevmeyen 27 yaşındaki biri tarafından [öldürüldü]. Bayrağı parçaladı ve Carleton bu duruma karşı koyunca ateş edip onu öldürdü" dedi.

Yönetmen şöyle devam etti:

... bu tahammülsüzlüğün son bulması gerekiyor. LGBTQ+ toplumuna karşı nefret dolu bir dil kullanan herkes, sözlerinin önemli olduğunu ve sevgi dolu masum insanlara karşı şiddete ilham verebileceğini fark etmeli.

Aktör George Takei de Carleton'ın öldürülmesinin LGBT+ karşıtı duyguların sonucu olduğunu belirttiği bir tweet attı: 

Bu olay, ektikleri nefretin sonucu. Masum bir kadın, nazik ve sevgi dolu bir ruh hayatını kaybetti.

Kalbim bu korkunç cinayet sonrasında onun ailesi için sızlıyor. Bundan sadece katil sorumlu değil. Her  bir LGBTQ karşıtı siyasetçi, bağnaz yorumcu ve sağcı nefret tacirinin ellerinde Laura Carleton'ın kanı var.

Kâr amacı gütmeyen Lake Arrowhead LGBTQ+ tarafından yapılan açıklamada, Carleton'ın bu toplumun dostu olduğu ifade edildi.

Kuruluş açıklamasında, "Lauri kendini LGBTQ+ diye tanımlamasa da zamanını bu toplumdaki herkese yardım etmek ve onları savunmak için harcıyordu. O gerçekten özlenecek" dendi ve ileri bir tarihte Carleton anısına gece nöbeti tutulacağı belirtildi.

Mağazasının internet sitesine göre Carleton ve ailesi son 30 yıldır Studio City'de yaşıyordu.

Yeniyetmeliğinde moda alanında çalışmaya başlayan Carleton, son yıllarını eşiyle beraber dünyayı gezmeye adamıştı.

Mag Pi'nin internet sitesine göre, bu giyim mağazası "tamamen zarafet, kolaylık ve hayal kurmayı sürdürerek günlük hayatla başa çıkmayla ilgili."

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU