YSP Sözcüsü Uçar: Direnenler değil AKP-MHP iktidarının kendisi marjinaldir

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Uçar, "Ülkenin her yerine çökmüş bir talan var bu talanın sahibi de iktidarın mevcut cumhurbaşkanıdır" diye konuştu

Fotoğraf: YSP

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Muğla'da Akbelen Ormanı'nda devam eden ağaç kesimine değinen Uçar protestocuların yanında olduklarını duyurdu.

Meclis'in bugün Akbelen için olağanüstü toplandığını hatırlatan Uçar "Bu toplantının bir sonuca ulaşması gerekir. Gerekirse Meclis bir bütün Akbelen'de de Cudi'de de toplanamyı göze alabilmeli. Eğer bugün buradan bir sonuç çıkmayacaksa bu Meclis toplanmasın" diye konuştu.

Uçar şöyle devam etti:

Ülkenin her yerine çökmüş bir talan var bu talanın sahibi de bugün mücadeleyi 'marjinal kesismlerin mücadelesi' olarak tanımlayan iktidarın mevcut cumhurbaşkanı. Bu toplumsal gerçeklikte direnenler değil AKP-MHP iktidarının kendisi marjinaldir.

İsim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Akbelen için sarf ettiği "Mesele ağaç değil" ifadesini anımsatan Uçar, "Tam tersine ordaki mesele ağaç ordaki mesela ağaca sarılan insanlar ve Türkiye'nin geleceği" diye konuştu.

"Kadınlar ve kız çocukları Türkiye'nin başkenti Ankara'da satıldı"

Irak Şengal Bölgesi’nde 3 Ağustos 2014’te Ezidilere yönelik yaşanan katliamı hatırlatan Uçar, "9 yıl önce binlerce Ezidi katliama maruz bırakıldı. Kadınlar, çocuklar köleleştirildi ve satıldı. Derin internet mekanizması en çok Ankara'da işledi. Kadınlar ve kız çocukları derin internet uygulamasıyla Türkiye'nin başkenti Ankara'da satıldı" ifadelerini kullandı.

Uçar şöyle devam etti:

IŞİD çetelerinin ardından Ezidilere ilk bombayı atan Türkiye oldu. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu ilk kez Türkiye'nin Ezidilere karşı ve Şengal'e dönkük hava saldırısı yaptığını ündemine aldı ve süreci işletiyor. Türkiye'nin açıkça suç işlediğinin kanıtıdır bu.

 

Türkiye'nin önemli gündemlerinden birisinin de hayat pahalılığı ve enflasyon olduğunu dile getiren Uçar, "Bugün yaşadığımız kriz AKP'nin ekonomik politikalarda yürüttüğü tercihtir. Savaşa, ranta dayalı ekonomik politikaların ne yazık ki yükümlülüğünü emekçiler, emekliler ve bizler çekmek durumundayız. Halkın bir gün bile tahammülünün kalmadığı bir ekonomik krizle karşı karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU