35 yaşındaki kadın, çok su içmekten öldü

20 dakikada 2 litre içmiş

Ashley Summers'ın organları bağışlanacak (Facebook/Ashley Summers)

ABD'nin Indiana eyaletinde çok su içen kadın yaşamını yitirdi. Ashley Summers'ın nadir görülen su zehirlenmesinden hayatını kaybettiği açıklandı.

1-4 Temmuz'da eşi ve iki kızıyla Freeman Gölü'ne giden Summers, seyahatin sonlarında çok susadı. 35 yaşındaki kadın başının döndüğünü ve ağrıdığını da belirtti.

Kardeşi Devon Miller, WRTV'ye açıklamasında "Birisi kardeşimin 20 dakikada 4 şişe su içtiğini söyledi" dedi. Bu, Summers'ın toplamda 2 litre su içtiği anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile eve döndükten sonra Summers, garajda fenalaştı. Bilincini kaybeden kadın hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. Doktorlar, Summers'ın su zehirlenmesinden öldüğünü bildirdi.

Miller şöyle konuştu:

Kardeşim Holly beni aradı ve gerçekten yıkılmıştı. 'Ashley hastanede. Beyninde şişlik var. Buna neyin sebep olduğunu bilmiyorlar. Şişliği indirmek için ne yapabileceklerini bilmiyorlar. Durum hiç iyi görünmüyor' dedi. Bu hepimizi şoke etti. Su zehirlenmesi hakkında ilk konuşmaya başladıklarında 'Böyle bir şey mi var?' diye sordum.

Su zehirlenmesi, kısa sürede çok fazla su tüketildiğinde ya da rahatsızlık sebebiyle böbrekler çok fazla su tuttuğunda meydana geliyor. Su zehirlenmesinin belirtileri arasında kramp, ağrı, mide bulantısı ve baş ağrısı var.

 

Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU