Ukrayna, Rusya’nın fırlattığı 36 seyir füzesinin imha etti

Ukrayna, Rusya tarafından fırlatılan 36 seyir füzesinin imha ettiğini duyurdu

Rus askeri tatbikatı sırasında fırlatılan bir seyir füzesi / Fotoğraf: AFP

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Moskova’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin 18. ayında Rusya yeni saldırıları kapsamında fırlatılan 36 seyir füzesini imha ettiğini duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Olesçuk, saldırı sırasında Rus füzelerinin hedeflerine ulaşıp ulaşmadığına açıklık getirmeden, “36 düşman seyir füzesi imha edildi” açıklamasında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hava Kuvvetleri, Ukrayna kuvvetlerinin bir harekatta önce öğleden sonra üç Kalibr füzesi ve akşam saatlerinde 33 adet X-101 ve X-555 füzesi imha ettiğini belirtti.

Ayrıca söz konusu füzelerin, güneydoğu yönünden batı Ukrayna’ya doğru sekiz Rus stratejik bombardıman uçağı Tu-95 tarafından fırlatıldığını da sözlerine ekledi.

Aynı şekilde Hava Kuvvetleri, 26 Temmuz akşamı müdahale edilmesi zor olan 4 Kinjal hipersonik füzeyi ateşleyen MIG-31 savaş uçakları tarafından başka bir Rus bombardımanına maruz kalındığını da bildirdi.

Bu saldırı, Rusya'nın defalarca hedef aldığı Ukrayna’nın batısındaki Hmelnitski bölgesini hedef aldı.

Ukrayna’nın Dnipro Valisi Sergey Lisak, Telegram üzerinden, bir Rus füzesinden kopan şarapnel parçasının yangına yol açtığını olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadığını ve yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Moskova, Karadeniz’de tahıl ihracatına yönelik tesislerin hasar gördüğü Odessa Limanı’nı hedef alarak, Ukrayna şehirlerine yönelik bombardımanlarını iki hafta önce yoğunlaştırdı.

Rusya düzenli aralıklarla, cephe hattından yüzlerce kilometre uzaktaki Hmelnitski bölgesindeki askeri hedefleri vurduğuna yönelik açıklamalarda bulunuyor.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU