400 göçmen Tunus-Libya sınırında mahsur kaldı

Libya Kızılay’ı, Tunus sınırındaki 400 göçmenin kurtarılması çağrısında bulundu. Bazı göçmenler ağır sağlık sorunları yaşıyor

Libya-Tunus sınırındaki mülteciler / Fotoğraf. Reuters

Libya Kızılay’ı Libya-Tunus sınırındaki tampon bölgede mahsur kalan Afrikalı 400 göçmenin, Tunus tarafından sınır dışı edilmesi ve Libya tarafından ülkeye girişlerine izin verilmemesi üzerine hızlı bir şekilde kurtarılmaları çağrısında bulundu.

Bir Kızılay yetkilisi sınırda mahsur kalan göçmenleri kurtarma ihtiyacı çağrısında bulunarak, kritik sağlık durumu olan kadınlar, bebekler ve acil yardıma ihtiyacı olan erkekler de dahil olmak üzere Libya-Tunus sınırındaki göçmenlere acil insani yardım sağlamaya devam ettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkili, “Göçmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası insani yardım kuruluşlarıyla çalışıyoruz. Çalışmayı bırakamayız; çünkü göçmenlerde bir insandır ve insanlığın bir kökeni vardır” dedi.

Bir Libya askeri devriyesi, gemide düzensiz göçmenleri taşıyan bir aracı ele geçirdi ve Tunuslu yetkililerin onları çölden Libya sınırına gönderdiğini söyledi. Ancak devriye onları geldikleri yerden geri dönmeye zorladı. Libya insan hakları örgütleri, 2 ülke arasındaki sınırda mahsur kalan göçmenlerin insani bir felaket meydana gelmeden önce hızlı bir şekilde kurtarılması çağrısında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Kızılay, Libya’daki Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ofisinin de yardımıyla göçmenlere yiyecek ve içecek sağladığını, yaklaşık 400 göçmenin acil ihtiyaçlarını karşılamak için hijyen kitleri dağıttığını belirtti. Sınır bölgesinde hayat kurtaran acil insani yardımın yapıldığına dikkat çekti.

BM organları insani yardım kuruluşları ve hükümet kuruluşları ile çabalarını yoğunlaştırarak, Libya-Tunus sınırındaki tampon bölgede bekleyen göçmenlerin acılarını bir an önce hafifletmek için çalışıyor. Herkesi bu konuda yardıma çağırıyor.

                                                                         

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU