Akon bir zamanlar canı sıkıldığında Afrikalı bir prens olduğu yalanını söylüyormuş

Akon, "Mücadeleci biri olduğum bahanesini kullandım çünkü bu beni daha iyi hissettirdi" dedi

(AP)

Akon bir zamanlar Afrikalı bir prens olduğuna dair yalan söylediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Missouri eyaletinin St. Louis kentinde dünyaya gelen 50 yaşındaki rapçinin Senegalli ebeveynleri, daha sonra New Jersey'e taşındı. Gerçek adı Aliaune Damala Badara Akon Thiam olan Akon, çocukluğunun çoğunu memleketi diye nitelendirdiği Senegal'de geçirdi.

Smack That'le tanınan müzisyen, katıldığı Drink Champs adlı podcast'te başkalarına neden Afrika kraliyet ailesinin üyesi olduğunu söylediğini açıklayarak seçimlerinin, nasıl "sadece kabul görmek istemesinden kaynaklandığını" anlattı.

Akon, "Mücadeleci biri olduğum bahanesini kullandım çünkü bu beni daha iyi hissettirdi" diye açıkladı.

Ama mücadele edeceğim bir şey yoktu. Çünkü ailem aslında çok varlıklıydı. [New] Jersey'de yaşıyordum. Ben ve abim tek başımıza üç katlı bir evde yaşıyorduk. Bütün ev bize aitti! Şimdi düşününce, yapacak bir şey ararken deli gibi sıkılırdık.

İleride müzik listelerinin tepesine oturan Akon büyürken, etrafındaki arkadaşlarının uyuşturucu sattığını görse de bu kadar az mali teşvik için neden bu kadar çok emek harcadıklarını asla anlayamamış.

Akon, "Bence seçimlerimin çoğu sadece kalabalığın arasına kabul edilmek istememden kaynaklanıyordu, bilirsiniz işte" dedi.

Arabalar da dahil kendimi kaptırdığım her şeye bu şekilde kapıldım. Çünkü arabalar bana kendimi özel hissettirdi. Gençtim, en seçkin araçları sürebiliyordum ve Afrikalı bir prens olduğum senaryosuyla yoluma devam ettim.

Rapçi, Afrikalı bir prens olduğunu söyleme ilhamını, Eddie Murphy'nin 1988 yapımı komedisi Amerikan Rüyası'ndan (Coming to America) aldığını söyledi.

Akon "Amerikan Rüyası'nı izledikten sonra, 'S**tir!' dedim. Beni motive eden şey buydu!" diye anlattı.

Cidden her ay falan okula farklı bir arabayla giderdim... 'Evet, ben bir Afrika prensiyim' diyordum. Ve sürdüğüm makineden dolayı buna inanıyorlardı!

2020'de Akon, Senegal'de fütüristik bir pan-Afrika şehri yaratmaya yönelik 6 milyar dolarlık planını sürdürdüğünü söylemişti.

Rapçi o zamanlar projeyi, Marvel filmi Black Panther'da yar alan kurgusal Afrika devletine gönderme yaparak "gerçek hayattaki bir Wakanda" diye tanımlamıştı.

Akon yaptığı açıklamada, şehrin Senegal'de istihdam yaratmasını ve Afrika kökenli Amerikalılar ve ırk ayrımcılığına maruz kalan diğer kişiler için "memleketlerindeki ev" görevi görmesini umduğunu söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU