Hortumlar Şikago'yu kasıp kavururken binlerce kişi havalimanına sığındı

Şiddetli gök gürültülü fırtınalar esnasında şehirde en az 8 hortum bildirildi

Çarşamba gecesi boyunca Şikago bölgesini kasıp kavuran bir dizi hortum büyük hasara yol açarken uçak seferleri iptal edildi ve binlerce kişi O'Hare Havalimanı'na sığınmak zorunda kaldı.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi'nin yerel saatle 19.03'te internet üzerinden yaptığı açıklamada "[Bir] hortum var" dendi.

HEMEN SIĞININ! Bodruma veya sağlam bir binanın en alt katında içerideki bir odaya gidin.

Kentin üzerinde kara ve uğursuz bulutlar oluşurken bölgede siren sesleri duyuluyordu.

Şiddetli gök gürültülü fırtınalar arasında kentte en az 8 hortum bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan viral bir videoda, hava trafiğinin durdurulması üzerine binlerce kişinin O'Hare'ye sığındığı görülüyordu.
 


ABD Federal Havacılık İdaresi, O'Hare ve Midway havalimanlarındaki tüm uçakların kalkışının ertelenmesi sonucu giden seferlerin neredeyse tamamında gecikmeler yaşandığını bildirdi.

Hortumlar, Şikago'nun bulunduğu Cook County (sözcük anlamı kontluk; ABD ve BK’de yer alan, Türkiye’de karşılığı olmayan idari birim -ed.n.) dahil Illinois'un kuzeydoğusundaki en az 4 county'yi kasıp kavurdu.

Şikago'nun 24 km güneybatısındaki McCook'un sanayi bölgesinde cüruf briketinden yapılma bir bina çöktü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ulusal Meteoroloji Servisi'ne göre Countryside ve La Grange kasabalarında ağaçlar kökünden söküldü ve çatılar uçtu.

Yetkililer, bir miktar maddi hasar meydana geldiğini ancak henüz herhangi bir yaralanma ya da ölüm vakası bildirilmediğini açıkladı.

Meteoroloji servisinin Fırtına Tahmin Merkezi çarşamba günü, Şikago dahil kuzey Illinois'da hortumlar da içeren şiddetli hava durumu riskinin arttığını belirtmişti.

Ulusal Meteoroloji Servisi'nden kıdemli meteoroloji uzmanı Brett Borchardt, WGN-TV'ye yaptığı açıklamada Şikago bölgesinde birden fazla hortumun meydana geldiğini doğruladı. Borchardt, hasar tespitinin muhtemelen günler alacağını belirtti.

Ulusal Meteoroloji Servisi'ne göre, Şikago metropoliten bölgesinde yıllardır pek çok hortum meydana geliyor ve bunların birçoğu Şikago kent sınırları içindeki bölgeleri vuruyor. Meteoroloji servisi 1855 ile 2021 arasında Şikago metropoliten bölgesinde 97 önemli hortum kaydetti.

Bunlar arasında en ölümcülü 21 Nisan 1967'de Cook County'deki Palos Hills'te yaşandı. Meteoroloji servisine göre hortum Oak Lawn ve Şikago'nun güney yakası üzerinde 26 kilometre yol kat ederek 33 kişinin ölümüne, 500 kişinin yaralanmasına ve 50 milyon dolardan fazla hasara neden olmuştu.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU