Netflix, yeni Narnia Günlükleri için ünlü isimle masaya oturdu

Yazın hit filmi Barbie'nin yönetmeni, dijital yayın platformuyla büyük bir anlaşma yaptı

Narnia Günlükleri, 2005, 2008 ve 2010'da da beyazperdeye uyarlanmış, Tilda Swinton, Georgie Henley, William Moseley ve Anna Popplewell gibi isimler seride rol almıştı (Walt Disney) 

Bu yazın merakla beklenen filmlerinden Barbie'nin yönetmeni Greta Gerwig, büyük bir anlaşmaya imza attı. Daha önce Gerwig'in Netflix için Narnia Günlükleri'ne (The Chronicles of Narnia) dayanan bir filmi yönetmek üzere görüşmelerde bulunduğu bildirilmişti. Ancak New Yorker, ünlü sinemacının seriye dayanan iki film birden yöneteceğini duyurdu.

Gerwig'in bir başka filmden daha sorumlu olması, Netflix'in yaklaşan projelerine ne kadar güvendiğinin bir göstergesi. Bu da Britanyalı yazar C.S Lewis'in eserini çok sayıda projeye dönüştürmek anlamına geliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in kitapları nasıl uyarlamayı planladığına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 7 kitaptan oluşan fantastik roman serisi, Beyaz Cadı'nın büyülü dünya Narnia'yı ele geçirme girişimlerini konu alırken bir yandan da Pevensie kardeşlerin maceralarına odaklanıyor.

Aslında oyun yazarı olmak isteyen Greta Gerwig, sinema kariyerine oyuncu olarak adım atmıştı. 2010'da Noah Baumbach imzalı Greenberg'de rol alarak şöhrete kavuşan 39 yaşındaki sinemacı, 2017'de yönetmenliğe soyunmuştu. İlk yönetmenlik denemesini Uğur Böceği'yle (Lady Bird) yapan Gerwig, eleştirmenlerin beğenisini kazanırken, hem yönetmenlik hem de senaryo dallarında Oscar adaylığı kazanmıştı. Gerwig, 2019'da da kostüm kategorisinde Oscar kazanan Küçük Kadınlar'ı (Little Women) yönetmişti. 

Gerwig'in sıradaki projesi Barbie, 21 Temmuz'da vizyona girecek.


Independent Türkçe, Collider, New Yorker
 

DAHA FAZLA HABER OKU