Üzgünüm Boris, yine yanıldın: Evden çalışmak benim gibi personeller için daha iyi

Johnson ve Rees-Mogg, belki de uzaktan çalışsalardı kendilerinin nasıl davranacağını bildiklerinden veya normal bir işçiyle hiç konuşmadıklarından, kamu çalışanlarına her laf attıklarında esasen kendilerini ifşa ediyor

Belki de nihayet bu rapor tüm bunları çözüme kavuşturur (Pexels)

Ah, karantinadaki o güzel günler. Sabah 10.30'da dizüstü bilgisayarınızda oturum açabilir, toplantıya katılabilir, ekranınızı kapatıp Homes Under the Hammer ve Bargain Hunt'ı izleyebilir, Microsoft Teams çağrınızı kapatarak o günlük oturumunuzu sonlandırabilirdiniz.

Bir dakika, uzaktan çalışma sizin için böyle bir şey değil miydi? Hayır, aslında benim için de böyle değildi. Çoğunlukla sadece Teams çökmeye karar verdiğinde (genellikle üç günde bir çökerdi) çevrimdışı oluyordum. Hatta tanıdığım herkes uzaktan çalışma ortamında daha az değil, daha fazla iş yapıyor. Peki o zaman neden ama neden hepimizin zaten bildiği bir şeyi, yani uzaktan ve hibrit çalışmanın işe yaradığını söyleyen bir rapor daha var?

Birleşik Krallık hükümeti yetkilileri Mims Davies ve Gareth Davies, eğitim ve sağlık bakanlıklarının yanı sıra içişleri ve dışişleri bakanlıklarında da yapılan araştırmaya dayanarak, uzaktan ve hibrit çalışmanın genel üretkenlik veya çıktı üstünde hiçbir etki yaratmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eğer kaçırdıysanız, Boris Johnson geçen mayısta uzaktan çalışanları "yerinden kalkıp çok yavaş bir şekilde buzdolabına yürümek, küçük bir parça peynir kesmek, sonra yavaşça dizüstü bilgisayara geri dönmek ve sonra ne yaptığını unutmakla" suçlamıştı. Öte yandan Jacob Rees-Mogg da işe gelmeyen personellerin masasına iğneleyici notlar bırakarak ortalıkta dolanmıştı. Bana göre bu, çalışanlardan ziyade liderlikle ilgili bir şeyi gösteriyor ama bunu sorgulamak bana düşmez.

Şahsen ben hibrit çalışma modelini seviyorum ve birçok arkadaşım da böyle hissediyor. Hibrit çalışma modeli örneğin size belirli işleri "ofis görevleri" ve "ev görevleri" diye ayarlama fırsatı vererek iş akışınızı rahatlatabilir. Ortam değişikliği haftayı böler ve bulunduğunuz yere göre odağınızı değiştirebilirsiniz.

Hiçbir şekilde dışa dönük biri değilim ama iş arkadaşlarımla konuşmaktan ve arayı kapatmaktan keyif alıyorum. Çeşitli proje ve görevlerde birbirimize yardım edebiliyoruz ve arka odada tek başımıza oturup dizüstü bilgisayarımızı pencereden dışarı fırlatmayı düşünmediğimiz için bizi strese sokan şeyler gerçekten hızlıca çözülebiliyor.

Evden çalıştığınız günlerde de kesintisiz şekilde, iyice odaklanarak işlerinizi yapabiliyorsunuz. Müzik açabiliyorsunuz. Daha da önemlisi, stres atmak için dizüstü bilgisayardan bir dakikalığına uzaklaşabiliyorsunuz. İki ortamın dengelenmesi pek çok kişiye iyi geliyor.

Ancak bağlam kilit önemde. Tanıdığım çoğu öğretmen yüz yüze dersleri tercih ediyor çünkü uzaktan eğitim kendi zorluklarını da beraberinde getiriyor. Bu öğrenciler için de daha iyi. Perakende satış alanında veya ziyaretçi çeken yerlerde çalışan arkadaşlarımın iş yerinde bulunmak dışında seçeneği yok ve bazen, onların bu meselede başka seçeneği yokken kendi durumumdan şikayet etmem biraz acımasızca geliyor.
 


Öte yandan partnerimin tamamen uzaktan çalışması, bazen kabusa dönüşüyor. Onun işgünleri, karantina zamanından hatırladığım gibi. Uzaktan çalışma daha az iş demek değil; sadece farklı görünüyor. Genelde daha uzun saatler çalışılıyor ve her zaman kontrol edeceğiniz, ertesi gün için toparlayacağınız ya da yapmayı unuttuğunuz bir şey olduğu için net bir mesai bitiş zamanı da yok. Doğası gereği her yere yayılıyor ve kendi zorluklarını doğuruyor.

Hatta uzaktan çalışma devam eden bir süreç olduğu için çıktısı da genelde daha yüksek oluyor. İşe gidip gelirken yapılan o uzun yolculuklar mı? Elbette, araba kullanmaya harcadığınız ekstra zamanı da ekleyebilirsiniz. Yemek yapmanız gerektiği için 17.00'de çıkmanız mı lazım? Hayır buna gerek yok, yemeği 16.45'te fırına veriyorsunuz. İş bitene kadar çalışmaya devam edebilirsiniz ve bu da akşamınızın geri kalanını daha kolay hale getirir. Evet, makineye çamaşır koymak 5 dakikanızı alabilir ama bu zaman, başka bir yerde üç katı süreyle telafi edilir.

Konuşma dönüp dolaşıp, dönüp dolaşıp hep aynı noktaya geliyor: Uzaktan, yüz yüze ve hibrit çalışma düzenlerinin hepsinin kendine özgü zorlukları var ama işverenlerin, çalışanlarının kendi üretkenlikleri için en iyi kararı verdiğine güvenmesi lazım. Hibrit model, şirketler maliyetleri düşürmeye çalıştığı için bu kadar popüler hale gelmiş olabilir fakat farklı çalışan türleri arasında iyi bir uzlaşma sağlıyor ve daha mutlu bir işgücü de verimliliği artırıyor.

Johnson ve Rees-Mogg, belki de uzaktan çalışsalardı kendilerinin nasıl davranacağını bildiklerinden veya normal bir işçiyle hiç konuşmadıklarından, kamu çalışanlarına her laf attıklarında esasen kendilerini ifşa ediyor. Bu rapor doğru olanı yaparak en doğrusunu bilecek kişilerle konuştu: Bizzat çalışanlarla.

Belki de nihayet bu rapor tüm bunları çözüme kavuşturur ve biz de hayatımıza devam edebiliriz. Yine de umutlu değilim. Ayrıca üzerinde düşünecek daha fazla zamanım da yok, yapacak başka işlerim var.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU