Ücretsiz toplu taşıma: Uluslararası deneyimler ve çevresel sürdürülebilirlik

Ücretsiz toplu taşıma uygulayan ülkeler, büyük şehirlerdeki trafik tıkanıklığını ve karbon emisyonlarını azaltmayı başardı

Deutsche Bahn, kampanyanın başladığı ilk üç günde 15 milyondan fazla kişinin yeni indirimli bileti satın aldığını duyurdu / Fotoğraf: AFP

2018 yılında Lüksemburg yönetimi dünyada bir ilke imza atarak toplu taşıma biletlerini iptal etme, toplu taşımayı ülkede tamamen ücretsiz hale getirme kararı aldı.

Diğer Avrupa ülkeleri ise 2019 yılında otobüs ve tren bilet fiyatlarını artırdı. Ancak öğrencileri ve gençleri ülke çapında ve Avrupa Birliği (AB) dahilinde hareket etmeye teşvik etme yolunda bu adımda Lüksemburg'u önce Almanya, ardından diğer bazı Avrupa ülkeleri takip edecek.

Avrupa'nın en az nüfusa ve en küçük yüzölçümüne sahip ülkesi, eski kıtada Avrupalıları kendi toprakları ile tanıştırmak için girişim başlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2020'deki göstergelere göre çoğu Avrupa ülkesinde toplu taşıma bilet fiyatları artmıştı. Ancak kıtada iç ve dış taşımacılığın kolaylaşmasına katkıda bulunduğu için birçok ülke toplu taşıma fiyatlarını düşürerek veya ücretsiz hale getirerek Lüksemburg'u takip etti.

Tüm uluslararası sözleşme ve anlaşmalarda güvence altına alınan insan haklarından biri sayılan seyahat özgürlüğü, farklı insan toplulukları arasındaki en önemli iletişim araçlarından birini temsil ederek insanlar arasında her türlü bilgi ve kaynak alışverişine katkıda bulunuyor.

AB fikri, çok farklı ırk, din ve dillere sahip halkların coğrafyasını, kimliğini ve milliyetini birleştirme olasılığına dayanıyor.

Avrupa halkları şuan çeşitlilik ilkesini birlik içinde uyguluyorlar. Çeşitli toplu taşıma araçlarıyla ulaşımın kolaylaştırılması bu argümanı sahada pekiştirmiş oluyor.


Sosyal yardımlar

Lüksemburg'un ücretsiz ulaşımı benimsemesinin olumlu sonuçları oldu. Şehir içinde ve şehirlerarası yolculuklarda toplu taşıma kullanan kişi sayısı arttıkça trafikte azalma kaydedildi.  

2020 yılında Alman hükümeti de fiyatları düşürerek toplu ulaşımı kolaylaştırma fikrini benimsedi.

Almanya'nın demir yolları şirketi Deutsche Bahn, uygulamanın ilk üç gününde yeni indirimli 49 euro değerindeki biletleri en az 15 milyon kişinin satın aldığını duyurdu.

Alman Toplu Taşıma Birliği, ülkeden ve Avrupa genelinden 5,6 milyon yeni yolcu beklentisinde.

Bu kararın ardından Almanya'da daha önce ulaşım aboneliği olan 11 milyon yolcu, yeni indirimli aboneliğe geçiş yaptı.

Alman Toplu Taşıma Birliği, indirimli kartın tek biletle yurt içi ve yurt içi tüm otobüs ve trenlerde seyahat edebilen vatandaşların yükünün hafifletilmesine katkı sağladığını belirtti. 

Koronavirüs salgını ve Ukrayna'da savaşın patlak vermesi ardından ekonomiyi vuran devasa enflasyonla başa çıkma paketinin kapsamında atılan bu adım, Alman dergisi Der Spiegel tarafından Almanya'nın yerel toplu taşıma sisteminde şimdiye kadar gerçekleştirilen en büyük tecrübe olarak tanımlandı. 

AB, 'DiscoverEU' (Avrupa'yı keşfet) projesi ile 18 yaşını doldurmuş 60 bin genç Avrupalıya en fazla 30 gün süreyle kıtada seyahat etmeleri için ücretsiz bilet sağladı.

Proje genç İngilterelileri de kapsıyor. AB, İngiltere'ye AB’den çıkmasına rağmen, koronavirüs nedeniyle telafi fırsatı tanıdı.
 


Küresel deneyimler 

Çeşitli raporlar, Lüksemburg'un ücretsiz toplu taşımaya öncelik verme kararında çevresel kaygıların önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Öncesinde ise Kanada, benzer bir deneyi 2012 yılında Chambly banliyösünde ve Montreal şehrini çevreleyen belediyelerde yaşayanlara ücretsiz toplu taşıma sağlayarak gerçekleştirmişti. Bu hizmet hem trafiği hem de sera gazı emisyonlarını azaltmıştı. 

Estonya'nın Tallin şehri, 2013 yılı itibariyle toplu taşımayı ücretsiz hale getirdi. Şehrin sakinleri toplu taşıma kullanmaya iten bu adım, belediye hazinesine ek olarak 38 milyon euro sağlanmasına katkıda bulundu. 

İsveç'te Avesta şehri akinleri sekiz yıldır ücretsiz toplu taşıma ağını kullanıyor. Böyle bir adımın ilk nedeni, işe gidip gelmeyi çevre dostu hale getirmekti. O zamandan beri ücretsiz ve otobüs seferleri yüzde 200 artış gösterdi. 

İngiltere'nin Dewsbury şehrinde 2009'dan bu yana, merkezi alışveriş bölgelerinde duran otobüslerin kullanılması ücretsiz. Bu yöntem, West Yorkshire ilçesindeki diğer kasaba ve şehirlerde de izleniyor.

ABD’de Clemson şehrinde Clemson Üniversitesi, Pendleton, Central ve Seneca şehirlerinin yanı sıra federal hükümet ve Güney Karolina Ulaştırma Bakanlığı, eyalet içinde sekiz güzergahı kapsayan Clemson Transit Bölgesi'ni finanse etmek için bir araya geldi. 

Bulgaristan'ın Samokov şehrinde 2006 yılında sadece yaşlılar ve öğrenciler için ücretsiz ulaşım başladı. 2008 yılında ise bu hizmet, şehirdeki tüm toplu taşıma kullanıcılarının kullanımına açıldı. 

Finlandiya'nın özerk yönetime sahip Mariehamn adasındaki tüm toplu taşıma araçları, 2000 yılından bu yana adaya gidiş ve dönüş deniz hizmetleri de dahil olmak üzere ücretsiz.

Bu gelişmeler daha sonra diğer şehir ve kasabaları da kapsar hale getirildi.

Yıllar sonra, bu tecrübelerin havadaki karbondioksit yüzdesini düşürmeye, toplu taşıma kullanıcıları sayısını büyük ölçüde artırmaya ve büyük şehirlerdeki tıkanıklığı azaltmaya etkili bir şekilde katkıda bulunduğu kaydedildi. 

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU