Balıkçıya saldıran timsah videosu viral oldu

Korkan balıkçı hızla kaçtı

ABD'de göletteki balıkçıya saldıran timsahın görüntüsü sosyal medyada viral oldu. Yürekleri ağızlara getiren olay, 20 Haziran'da Güney Karolina eyaletinde meydana geldi.

O anları kaydeden Micah Kimberlin, eşi ve üç çocuğuyla bisiklet sürdüklerini ve timsahı gördüklerini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kimberlin'in yakaladığı görüntülerde bir adam, gölette balık tutarken timsahı görüyor. Kimliği belirsiz balıkçı, sürüngeni fark edince oltasını sudan çıkarıp arkasını dönüyor ve yavaşça uzaklaşıyor. 

Timsah ise sudan çıkıp balıkçıya doğru hücum ediyor. Korkan adam hızla koşmaya başlıyor.

Kimberlin, timsahın daha sonra pes edip suya geri döndüğünü kaydetti. 

Daily Mail'in aktardığına göre Güney Karolina Doğal Kaynaklar Departmanı'nda timsahlarla ilgili birimde çalışan Morgan Hart, videodaki hayvanın daha önce insanlar tarafından beslendiğini belirtti:

Orada balık tutanların geçmişte hayvana yemek verdiği öğrenildi.

Hart, bir timsahın yemek için insanlara yaklaşmasının tehlikeli olduğunu ve hayvanın öldürülmesi gerektiğini ifade etti. Uzman, içinde timsah olduğu bilinen bir gölette balık tutan kişilere mesafelerini koruma tavsiyesi verdi.

Güney Karolina'daki timsahların sayısının yaklaşık 100 bin olduğu tahmin ediliyor. Yaban hayatı uzmanları, timsah beslemenin hayvanları, insanlara karşı duyduğu korkuyu kaybetmelerine yol açabileceğini söylüyor. Güney Karolina'da timsah beslemek yasak.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU